NEA

Ο νέος V8 της Cadillac CT6 V-Sport μπορεί να μπει και στη κεντρομήχανη Corvette

Στη Νέα Υόρκη η λιμουζίνα της Cadillac θα κάνει πρεμιέρα με ανανεωμένη εμφάνιση και νέο V8 twin-scroll υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με 558 άλογα και 850 Nm ροπής.

Ο νέος biturbo κινητήρας είναι το highlight της Cadillac CT6 που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων και μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα. Οι Αμερικάνοι μιλούν με καμάρι για το νέο τους V8 όπου οι εξαγωγές του περνούν ανάμεσα στα δύο σκέλη κυλίνδρων (και όχι απέξω όπως συνηθίζεται). Ανάμεσα στα πολλά αναφέρονται τα σφυρήλατα πιστόνια και μπιέλες για μέγιστη υπερπλήρωση ως τα 1,38 bar και υγρόψυκτο intercooler.

Η CT6 V-Sport έχει ενισχυμένο σασί με ανάρτηση μαγνητοροϊκής τεχνολογίας (Magnetic Ride Control) και τετραπίστονα μπροστά φρένα της Brembo. Αξιοσημείωτο είναι πως γύρω από το νέο V8 χωρητικότητας 4,2 λίτρων υπάρχουν φήμες για μία νέα κεντρομήχανη Corvette. Και αυτό διότι το νέο μοτέρ είναι τόσο κόμπακτ και βολικό στην εγκατάστασή του που θα κούμπωνε τέλεια σε μία κεντρομήχανη Corvette με την φημολογία να κάνει λόγο ακόμη και για έναν μεγαλύτερο V8 στα 5,5 λίτρα που θα φτάνει τα 800 άλογα.

 

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!