ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο Honda Insight με υβριδικό twin-motor σύστημα

To νέο Insight εφοδιάζεται με το σύστημα του Accord που Hybrid που διαφέρει από κάθε άλλο υβριδικό εν απουσία ενός κλασικού κιβωτίου ταχυτήτων…

Το νέο Insight παρουσιάστηκε στην έκθεση της Νέας Υόρκης και αποσπά κολακευτικά σχόλια με το όμορφο στιλ και τους μεγάλους χώρους που το τοποθετούν πάνω από το Civic. Η διάθεση του στην αγορά των ΗΠΑ (κατασκευάζεται στην Indiana μαζί με τα εκεί Civic και CR-V) θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, αλλά δίχως ευρωπαϊκό ενδιαφέρον αφού δεν προβλέπεται το πέρασμα του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Πάντως για το caroto.gr έχει μεγάλο ενδιαφέρον η υβριδική του διάταξη (εδώ με βενζινοκινητήρα 1.500 κ.εκ. και απόδοση στους 152 ίππους και 213 Nm ροπής), η οποία προέρχεται από το αντίστοιχο Accord που παρουσιάστηκε πέρυσι. Όπως θα δείτε στο βίντεο υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες όπου ο ένας λειτουργεί ως γεννήτρια. Ουσιαστικά αυτή η μονάδα συνθέτει ένα ηλεκτρονικό CVT, ενώ υπάρχει και μία μικρή μπαταρία λιθίου-ιόντων.

Στις χαμηλές ταχύτητες υπάρχει δυνατότητα καθαρής ηλεκτροκίνησης για μερικά χιλιόμετρα, ενώ στις υπόλοιπες συνθήκες το σύστημα λειτουργεί όπως ένα υβριδικό. Ουσιαστικά εδώ δεν υπάρχει κιβώτιο αλλά μια απλή συναρμογή με άξονα που η Honda την αποκαλεί E-CVT και ένας lock-up συμπλέκτης (overdrive) για την φάση που τους τροχούς κινεί μόνο ο θερμικός κινητήρας. Πολύ αναλυτικά τα εξηγεί στο παρακάτω βίντεο και η ομάδα Engineering Explained.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!