NEAΔΙΑΦΟΡΑ

H Uber είχε απενεργοποιήσει την αυτόνομη πέδηση του Volvo XC90

Με σκοπό να εγκαταστήσει το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης η Uber είχε θέσει εκτός λειτουργίας τα εργοστασιακά συστήματα υποβοήθησης και μαζί αυτό της ανίχνευσης και πρόληψης σύγκρουσης…

Πριν από μερικές μέρες συνέβη ένα τραγικό περιστατικό σε δρόμο της Αριζόνα όπου έχασε την ζωή της μία γυναίκα ποδηλάτης όταν έπεσε πάνω της ένα Volvo XC90 που εκείνη την ώρα λειτουργούσε στον αυτόματο με το σύστημα της Uber Technologies Inc. Η Aptiv είναι η εταιρία που προμηθεύει την Volvo με εξοπλισμό από κάμερες και ραντάρ με τον εκπρόσωπο της Zach Peterson να δηλώνει στο Bloomberg πως η Uber είχε απενεργοποιήσει το σύστημα αυτόνομης πέδησης. Μάλιστα υπάρχουν εκτιμήσεις που λένε πως αν το εργοστασιακό σύστημα λειτουργούσε πιθανότατα να είχε αποφευχθεί ή μειωθεί η σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Η Uber αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Aptiv όταν εκπρόσωπος της Volvo δήλωσε πως αναμένει το τελικό πόρισμα και την αναλυτική έκθεση δίχως να μπορεί να βασιστεί σε εικασίες. Εδώ να πούμε πως η Uber είχε προμηθευτεί το Νοέμβριο του 2017 περίπου 24.000 μοντέλα τύπου Volvo XC40 για να τα χρησιμοποιήσει στον στόλο της ως αυτόνομα οχήματα τοποθετώντας τον δικό της εξοπλισμό και software. Το όλο θέμα έχει δημιουργήσει μεγάλα ερωτηματικά γύρω από την αυτόνομη τεχνολογία και το πρόγραμμα αυτόνομα κινούμενων οχημάτων στις ΗΠΑ έχει προσωρινά διακοπεί. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σοκαριστικό βίντεο με το ατύχημα και την 49χρονη ποδηλάτισσα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!