NEAΔΙΑΦΟΡΑ

Σοκάρει το βίντεο του ατυχήματος της Uber [vid]

Το βίντεο που βλέπετε το δημοσίευσε η Tempe Police στο Tweeter και δείχνει το μοιραίο δυστύχημα την ώρα που ο οδηγός απολάμβανε την διαδρομή του επαναπαυόμενος…

Όπως είχαμε γράψει η αυτόνομη οδήγηση έχει πολλά θέματα ακόμη να λυθούν και ένα από αυτά είναι πρωτίστως η ασφάλεια. Το συμβάν με την Uber αποδεικνύει πως ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τόσο τραγικό ακόμη και αν η άτυχη γυναίκα διέσχιζε τον δρόμο εκτός διάβασης. Προς το παρόν δεν υπάρχει πόρισμα καθώς γίνονται ακόμη έρευνες για το αν μπορούσε το σύστημα να αντιληφθεί και να αποφύγει την σύγκρουση.

Αυτό δεν είναι το πρώτο ατύχημα αυτοκινήτου της Uber αλλά είναι το πρώτο θανατηφόρο. Όπως αναφέρει η αστυνομία το Volvo XC90 της Uber ήταν εκείνη την ώρα σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης. Μετά το ατύχημα η Uber ανέστειλε την λειτουργία του προγράμματος στο Tempe, στο Pittsburgh, στο Toronto και στο San Francisco. Επίσης η Toyota ανακοίνωσε πως διακόπτει προσωρινά τις δικές της δοκιμές αυτόνομων οχημάτων αφού είχε σκοπό να αγοράσει το λογισμικό της Uber.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!