NEA

FCA: Μετά τον Marchionne ποιος;

H Fiat-Chrysler μπαίνει σε διαδικασία αναζήτησης νέου τιμονιέρη μιας και ο Sergio Marchionne θα συνταξιοδοτηθεί του χρόνου…

Οι απόψεις διίστανται για τον Sergio Marchionne, τον ενορχηστρωτή της FCA (Fiat Chrysler Automobiles) για τον οποίο πολλά έχουν ακουστεί και χρεωθεί. Σε αυτόν πιστώνεται η οικονομική σωτηρία της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και η συρρίκνωση της Fiat, όπως και το «ξεπούλημα» (το 2016) στο χρηματιστήριο της Ferrari. Μία κίνηση όμως που οικονομικά θεωρείται πετυχημένη, όσο και η ανεξαρτητοποίηση της CNH (εταιρία με γεωργικά μηχανήματα) το 2011. Μένει να αποδειχθεί αν θα του βγει το στοίχημα με την Alfa Romeo, ενώ κατά την θητεία του έπεσε ταφόπλακα στην Lancia.

Πάντως παραμένει ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους μάνατζερ (πέρυσι η αμοιβή του ήταν 12 εκατομμύρια δολάρια συν μετοχές) και είναι γνωστός για την επιμονή και την αποτελεσματικότητα του σε διαπραγματεύσεις. Χάρη σε αυτόν η Alfa Romeo επέστρεψε στην αγορά των ΗΠΑ και σίγουρα θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του έχοντας εξασφαλίσει κάπου την FCA (φήμες μιλούσαν για από κινεζικούς κολοσσούς έως τον όμιλο Hyundai).

Πάντως, από την συνεργασία της Fiat με την Chrysler (το 2014) η τελευταία φαίνεται να είναι η πιο ωφελημένη. Όπως και να έχει η οικογένεια Agnelli, που παραμένει ο μεγαλομέτοχος της FCA, θα ανακοινώσει μέσα στο 2019 τον διάδοχο του Marchionne. O οποίος στις αρχές Ιουνίου θα μας πει τι θα δούμε στα επόμενα πέντε χρόνια από την Fiat και την Alfa Romeo.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!