NEAΑΓΩΝΕΣ

Στην πίστα για δοκιμές το Volkswagen ID R Pikes Peak [vid]

Η VW έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει το εντυπωσιακό ηλεκτρικό αγωνιστικό με την τεράστια φτερούγα να κάνει δοκιμές στην πίστα…

Μερικές μέρες αφότου η Volkswagen παρουσίασε το αγωνιστικό I.D. R Pikes Peak επιστρέφει με το παραπάνω βίντεο για να δείξει πως έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές. Με οδηγό τον Romain Dumas η VW θα επιχειρήσει στις 24 Ιουνίου να σπάσει στην ανάβαση του Κολοράντο το ρεκόρ για ηλεκτρικά οχήματα που κατέχει ο Rhys Millen από το 2016.

Οπτικά το ID R Pikes Peak μας παραπέμπει σε αγωνιστικά από πρωταθλήματα αντοχής, αλλά και με πολλά νέα στοιχεία, όπως τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα τύπου LED που διατρέχουν όλο το εμπρός μέρος. Αν εξαιρέσει κανείς τον ήχο των ελαστικών και της ασφάλτου, το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το I.D. R παραμένει εντελώς αθόρυβο στην λειτουργία του.

Υπενθυμίζεται πως το ηλεκτρικό I.D. R Pikes Peak ξεπερνά σε μήκος τα πέντε μέτρα και βασίζεται σε ένα πλαίσιο από ανθρακόνημα που συνδυάζεται με έναν κλωβό ασφαλείας από ατσάλι. Το βάρος με τον οδηγό δεν ξεπερνά τα 1.100 κιλά. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 680 ίππους και 650 Nm ενώ το κλειδί της επιτυχίας κατά τους μηχανικούς εντοπίζεται στις εξελιγμένες μπαταρίες λιθίου-ιόντων που θα παρέχουν την υψηλότερη ισχύ στα σχεδόν 20 χιλιόμετρα της ανάβασης που ξεκινά από τα 2.862 μέτρα και φθάνει ψηλά στα σύννεφα, στα 4.302 μέτρα. Η υψομετρική διαφορά είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους μηχανικούς.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!