ΑΓΩΝΕΣ

Νίκη μετά από τέσσερα χρόνια για τον Fernando Alonso [vid]

Πάνε τέσσερα χρόνια από όταν ο Alonso ανέβηκε ξανά στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, χτες Σάββατο στον 6ωρο αγώνα στο Spa!

Ο αγώνας ανήκει στο πρωτάθλημα αντοχής WEC και ο Ισπανός είχε να γευτεί νίκη από το GP της Ισπανίας, από το 2013! Συγκεκριμένα, το Toyota TS050 με οδηγούς τους Fernando Alonso, Sebastien Buemi και Κazuki Nakajima τερμάτισαν και με μικρή διαφορά (μόλις 1,44 δευτερόλεπτα) μπροστά από την δεύτερη συμμετοχή της Toyota με ίδιο αυτοκίνητο. Στην τρίτη και την τέταρτη θέση βρέθηκαν δύο πρωτότυπα R-13 Gibsons, φτιαγμένα από την Οreca, όντας τα γρηγορότερα αυτοκίνητα του αγώνα που δεν έχουν υβριδικό σύστημα (όπως τα Toyota).

Στη κατηγορία LMP2 κέρδισαν οι Rusinov/Vergne/Pizzitola με Oreca 07, στην LMGTE Pro τη νίκη πήρε ένα Ford GT με οδηγικό team τους Mucke/Pla/Johnson ενώ στην LMGTE-Am κυριάρχησε μία Aston Martin Vantage με τους Paul Dalla Lana, Pedro Lamy και Mathias Lauda.

Επόμενος αγώνας στις 17-18 Ιουνίοου, στο θρυλικό Le Mans, όπου παρά την απουσία μεγάλων ονομάτων και μόνο την Toyota να στηρίζει τον θεσμό, παραμένει μία από τις κορυφώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού μέσα στη χρονιά. Εκεί θα δώσει το παρόν και ο Jenosn Button με την νεοσύστατη SMP Racing.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!