NEAΔΙΑΦΟΡΑ

Με τι πήγε Μeghan στον βασιλικό γάμο της Βρετανίας;

Η συζήτηση που έχει δημιουργήσει ο γάμος της χρονιάς σε όλο τον κόσμο δεν λέει να κοπάσει, καθώς από πολλούς θεωρείται ο πιο ανατρεπτικός που έγινε ποτέ στο Μπάκιγχαμ για πολλούς και διάφορους λόγους.

Αυτό που δεν ήταν καθόλου ανατρεπτικό -πόσο άλλωστε μπορεί να σπάσει το πρωτόκολλο- ήταν στην επιλογή του αυτοκινήτου που θα μετέφερε την Meghan Markle στην εκκλησία. Το οποίο δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από μία Rolls Royce. Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιήθηκε και πάλι η Phantom IV που ανήκει στην βασίλισσα Ελισάβετ, και είχε χρησιμοποιηθεί και πάλι στον γάμο της Kate Middleton με τον πρίγκηπα William το 2011.

Πρόκειται για ένα από τα μόλις 18 αυτοκίνητα που κατασκεύασε η εταιρία από το 1950 έως το 1956 και όλα είχαν αγοραστεί από εξέχουσες προσωπικότητες εκείνης της εποχής. Όλα ήταν φτιαγμένα ανάλογα με το γούστο και τις προθέσεις του αγοραστή τους, ενώ τα πρώτα 15 είχαν κινητήρα 5,7 λίτρων και τα τρία τελευταία στην σειρά είχαν τον μοναδικό στην ιστορία της εταιρίας 8κύλινδρο εν σειρά των 6,5 λίτρων.

Αριθμοί και στοιχεία για την απόδοσή τους δεν υπάρχουν καθώς κατά γνήσια παράδοση της Rolls Royce δεν ανακοινώνονται. Το μήκος της πάντως φθάνει τα 5,77 μέτρα και το μεταξόνιο τα 3,68 μέτρα (!), νούμερα που την καθιστούν ιδανικό όχημα για βασιλικές μετακινήσεις.

Στην διάρκεια των χρόνων κατάφεραν να έχουν επιβιώσει 16 από τις 18 Phantom IV που κατασκευάστηκαν, μαζί με την βασιλική που είδαμε στον γάμο. Οι άλλες 15 βρίσκονται σε μουσεία ή και ιδιωτικές συλλογές, με την τιμή της να ανέρχεται σίγουρα σε επταψήφια νούμερα αν και εφ’ όσον πωληθεί από κάποιον που την κατέχει.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!