ΑΓΩΝΕΣ

To VW I.D. R Pikes Peak στα χρώματα του πολέμου

Η Volkswagen παρουσίασε τον επίσημο χρωματισμό και το νούμερο 94 με το οποίο θα τρέξει το I.D. R Pikes Peak στη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak.

Μπορεί το φετινό Le Mans να αποτελεί πλέον παρελθόν, ένα άλλο αγωνιστικό όμως -που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τα πρωτότυπα της κατηγορίας LMP1- δεν έχει πει τον τελευταίο του λόγο. Το I.D. R Pikes Peak έχει πλέον ντυθεί με τα χρώματα του πολέμου, την τελική εμφάνιση που θα έχει κατά την προσπάθεια κατάκτησης του ρεκόρ ανάβασης. Και, αν πρέπει να μιλήσουμε με νούμερα, ο καλύτερος χρόνος που έχει επιτύχει ποτέ ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι τα 8:57.118 λεπτά, από τον Rhys Millen, ενώ το απόλυτο ρεκόρ κρατάει ο Sebastien Loeb με το Peugeot 208 T16, στα 8:13.878 λεπτά.

Όπως όλα δείχνουν, το I.D. R Pikes Peak με οδηγό το Γάλλο Romain Dumas, δύο φορές νικητή του LE Mans, έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές για να γράψει ιστορία. Είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο, με δύο μοτέρ που αποδίδουν συνολικά 680 ίππους. Παράλληλα, το βάρος του είναι το ελάχιστο δυνατό, ενώ από αεροδυναμικής απόψεως, οι σχεδιαστές του το έχουν βελτιστοποιήσει ώστε να προσφέρει τη μέγιστη αρνητική άντωση -που χρειάζεται για την πρόσφυση- με τις ελάχιστες δυνατές αντιστάσεις.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!