NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατά 25% ανακυκλωμένα πλαστικά στα μελλοντικά Volvo

Στα πλαίσια ενίσχυσης της περιβαλλοντικής της πολιτικής, η Volvo στοχεύει μέχρι το 2025 να χρησιμοποιεί πλαστικά από ανακυκλωμένα υλικά, σε ποσοστό τουλάχιστον 25%.

Για να τονίσει μάλιστα αυτή της την απόφαση, κατασκεύασε ένα «ειδικό» XC60 T8 PHEV SUV, το οποίο δεν διαφέρει από τα κανονικά μοντέλα παραγωγής παρά μόνο στο γεγονός ότι πολλά από τα πολυμερή υλικά του εσωτερικού του προέρχονται από ανακυκλωμένα πλαστικά. Ενδεικτικά, το τούνελ της κεντρικής κονσόλας έχει κατασκευαστεί από ίνες και άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται σε δίχτυα και ναυτικά σκοινιά. Τα πατάκια, όπως και τα καθίσματα, περιέχουν ίνες από ανακυκλωμένο PET πλαστικών μπουκαλιών, ενώ αρκετά από τα ηχομονωτικά υλικά της καμπίνας προέρχονται από παλιά καθίσματα αυτοκινήτων της εταιρίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, Hakan Samuelsson, ανέφερε σχετικά πως «Η Volvo Cars δεσμεύεται να ελαχιστοποιήσει το παγκόσμιο περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Η φροντίδα του περιβάλλοντος είναι μία από τις βασικές αξίες της Volvo και θα συνεχίσουμε να αναζητάμε νέους τρόπους για το κάνουμε πράξη. Αυτό το αυτοκίνητο και η φιλοδοξία μας για ανακυκλωμένα πλαστικά αποτελούν περαιτέρω παραδείγματα αυτής της δέσμευσης».

Η χρήση ανακυκλωμένων υλικών εμπίπτει στο γενικότερο πλάνο της εταιρίας για ανάδειξη του πράσινου αποτυπώματός της. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2025 η Volvo φιλοδοξεί το 50% των πωλήσεών της να αφορά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, ενώ μέχρι του χρόνου θα έχει ξεφορτωθεί οτιδήποτε πλαστικό μίας χρήσης βρίσκεται στις εγκαταστάσεις και στις αντιπροσωπείες της.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!