NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβάθμιση ισχύος για το Mazda MX-5

Εάν οι 160 ίπποι σας φαίνονται λίγοι, η Ιαπωνική εταιρία φρόντισε να πουσάρει λίγο το δίλιτρο σύνολο του δημοφιλούς roadster, ανεβάζοντας την ισχύ στους 184 ίππους.

Ανέκαθεν το MX-5 φημιζόταν για την αίσθηση ελευθερίας και την άμεση, παιχνιδιάρικη συμπεριφορά του στο δρόμο. Εν έτει 2018 όμως, οι 160 ίπποι έδειχναν λίγοι. Πόσο μάλλον όταν μία παραλλαγή του ίδιου αυτοκινήτου (λέγε με Abarth 124) μπορούσε να το ξεπεράσει. Έτσι φαίνεται πως οι Ιάπωνες μηχανικοί στρώθηκαν στη δουλειά και δημιούργησαν μία ισχυρότερη έκδοση του κινητήρα των 2.0 λίτρων, με ισχύ 184 ίππων, στις 7.000 στροφές. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η αύξηση αλλά και ο κινητήρας να γίνει πιο πολύστροφος, αλλάξαν τα έμβολα με άλλα, ελαφρύτερα. Αντίστοιχα πρόσθεσαν μία μεγαλύτερη πεταλούδα στην τροφοδοσία, βαλβίδες εισαγωγής μεγαλύτερης διαμέτρου και μεγαλύτερο σύστημα εξαγωγής καυσαερίων.

Η αναβάθμιση αυτή του κινητήρα, που συνεπάγεται και καλύτερη θερμοδυναμική απόδοση, συνοδεύεται από μία επανασχεδιασμένη ανάρτηση, με μαλακότερα σινεμπλόκ πίσω, ώστε να ελέγχονται καλύτερα οι τάσεις ανεξαρτητοποίησης της ουράς. Παράλληλα, βελτιώσεις έχει δεχτεί και το σύστημα διεύθυνσης. Την εικόνα του αναβαθμισμένου MX-5 ολοκληρώνουν μερικές αισθητικές αλλαγές περιορισμένης έκτασης, καθώς ένα νέο πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!