NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Toyota Camry επιστρέφει στην Ευρώπη

Μετά από 14 χρόνια απουσίας από τους ευρωπαϊκούς δρόμους, το Camry επιστρέφει ως υβριδικό, για να πάρει τη θέση του Avensis.

Η κίνηση αυτή της Toyota δείχνει αρχικά παράξενη, στην πράξη όμως κρύβει από πίσω την απόφασή της να βάλει ένα τέλος στο Avensis, ένα μοντέλο αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά, το οποίο ποτέ δεν κατάφερε να πετύχει εμπορικά, στο βαθμό τουλάχιστον που ζητούσε η φίρμα. Αντιθέτως, το Camry είναι ένας παλιός γνώριμος, ενώ έχει πολύ μεγαλύτερη ιστορία και όνομα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η όγδοη γενιά του παρουσιάστηκε στις αρχές του 2017 στην αμερικάνικη αγορά, ενώ αυτή τη στιγμή η εταιρία σχεδιάζει την ευρωπαϊκή έκδοσή του που, μεταξύ άλλων, θα διαθέτει βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και αναρτήσεις.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στο πάτωμα TNGA (Toyota New Global Architecture), το οποίο χρησιμοποιείται και στα Prius και C-HR. Πρόθεση της Toyota είναι να διατίθεται ως υβριδικό, πιθανά με τον κινητήρα των 2.5 λίτρων. Ακριβή στοιχεία και τεχνικές προδιαγραφές για την ευρωπαϊκή έκδοση θα παρουσιαστούν λογικά μέσα στο επόμενο εξάμηνο, καθώς πρόθεση των Ιαπώνων είναι το αυτοκίνητο να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019. Σε σχέση πάντως με το Avensis, η εταιρία υποστηρίζει ότι θα είναι πιο ευχάριστο οδηγικά, έτσι ώστε να τραβήξει και ένα πιο νεανικό κοινό.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!