NEASMS

Νέο Hyundai i20: Πιο σύγχρονο και ολοκληρωμένο από κάθε άλλη φορά!

Το ριζικά ανανεωμένο i20 απέκτησε ακόμη πιο ελκυστική εμφάνιση, νέες επιλογές εξατομίκευσης, προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας και συστήματα υποβοήθησης οδηγού και αποδοτικές εκδόσεις βενζίνης. Από 11.190€.

Από το λανσάρισμα της 2ης γενιάς το 2014, το i20 εμφανίζει συνεχώς μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων από χρονιά σε χρονιά. Το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά που το Hyundai i20 ξεπέρασε σε ένα μόνο έτος στην Ευρώπη τις 100.000 πωλήσεις. Και προς τα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους, έχουν πωληθεί συνολικά και από το ξεκίνημα του λανσαρίσματος της 1ης γενιάς i20 πάνω από 760.000 μονάδες. Το σύνολο των πωλήσεων επιβεβαιώνει πως οι πελάτες στην Ευρώπη επιλέγουν το πιο ολοκληρωμένο σύνολο.

Σύγχρονη και δυναμική σχεδίαση

Το νέο i20 συνδυάζει την σύγχρονη δυναμική του εμφάνιση με σήματα κατατεθέν την μάσκα Cascading Grille με ένα ευρύχωρο και άνετο εσωτερικό. Επιλέγοντας μία πανοραμική οροφή και τη νέα διχρωμία Phantom Black προκύπτουν συνολικά 17 διαφορετικοί χρωματικοί συνδυασμοί για να εξατομικεύσουν οι πελάτες το νέο τους αυτοκίνητο. Επιπλέον υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε νέας σχεδίασης τροχούς ελαφρού κράματος 15 και 16 ιντσών που συμπληρώνουν την κομψή και μεταμοντέρνα εξωτερική εμφάνιση του νέου i20. H καμπίνα του Hyundai i20 προσφέρει απαράμιλλη ευρυχωρία για τους επιβάτες και ασυναγώνιστο χώρο αποσκευών 326 λίτρων (VDA). Οι νέες χρωματικές επιλογές Red και Blue Point αντανακλούν το νεανικό χαρακτήρα του εσωτερικού με φρέσκους συνδυασμούς και όμορφες αντιθέσεις.

Αναβαθμισμένοι και αποδοτικότεροι κινητήρες

Ο κινητήρας 1,0 λίτρου T-GDI είναι διαθέσιμος στην ισχυρότερη έκδοση με τους 120 ίππους και στη στάνταρ των 100 ίππων. Επιπρόσθετα της στάνταρ μετάδοσης, η Hyundai εισάγει ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων που έχει εξελιχθεί από την ίδια τη μάρκα ειδικά για αυτήν την κατηγορία. Ο κινητήρας 1,2 λίτρου Kappa συνδυάζεται με ένα πεντατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και αποδίδει 75 ίππους και 84 ίππους. Το νέο i20 εφοδιάζεται με δύο αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης. Όλοι έχουν αναβαθμιστεί για να πληρούν τις νέες προδιαγραφές Euro 6d Temp και διαθέτουν στάνταρ το σύστημα Idle Stop and Go (ISG) για μείωση των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης καυσίμου.

Ευρεία γκάμα επιλογών συνδεσιμότητας

Το νέο i20 προσφέρει διευρυμένες επιλογές και δυνατότητες συνδεσιμότητας για να καλύψει τις απαιτήσεις των πελατών προσφέροντας τέσσερα διαφορετικά ηχοσυστήματα. Η βασική έκδοση διαθέτει μία οθόνη 3,8 ιντσών. Οι πελάτες μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν μία νέα μονόχρωμη οθόνη 5,0 ιντσών. Η έγχρωμη 7 ιντσών Display Audio υποστηρίζει τα Apple CarPlay και Android Auto και επιτρέπει την απεικόνιση του περιεχομένου της οθόνης ενός smartphone, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης, στην οθόνη του αυτοκινήτου. Για πλήρη ενημέρωση της συνδεσιμότητας, υπάρχει η προαιρετική έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, πολυμέσων και συνδεσιμότητας σύμφωνη με τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto.

Υψηλά επίπεδα ασφάλειας με Hyundai SmartSense

Η Hyundai εισάγει στο νέο i20 το εξελιγμένο σύνολο Hyundai SmartSense με τα πιο πρόσφατα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τα Lane Departure Warning System (LDWS), Forward Collision Avoidance Assist (FCA), Driver Attention Warning (DAW), Lane Keeping Assist (LKA) και High Beam Assist (HBA).

  • Προειδοποίηση Απόκλισης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning System ή LDWS): Το σύστημα LDWS προειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικά και ακουστικά σήματα στην περίπτωση που το i20 αρχίζει να αποκλίνει από την λωρίδα κυκλοφορίας του. Η λειτουργία αυτή αποτρέπει την πιθανή επαφή και σύγκρουση με παράπλευρα οχήματα.
  • Αποφυγή Εμπρόσθιας Σύγκρουσης (Forward CollisionAvoidance Assist ή FCA): Το FCA (με λειτουργία σε αστικό και υπεραστικό περιβάλλον) είναι ένα προηγμένο σύστημα ασφαλείας που προειδοποιεί τον οδηγό σε επείγουσες καταστάσεις και αν χρειαστεί επεμβαίνει αυτόνομα στο σύστημα πέδησης. Το FCA χρησιμοποιεί μία μπροστινή κάμερα σε τρεις φάσεις. Σε πρώτη φάση υπάρχει οπτικοακουστικό προειδοποιητικό σήμα για τον οδηγό. Στην επόμενη φάση και στην περίπτωση αναγνώρισης πιθανής σύγκρουσης υπάρχει έλεγχος των φρένων. Στην τελική φάση το σύστημα ενεργοποιεί αυτόνομα μέγιστη πίεση στο σύστημα πέδησης για να περιοριστεί ή να αποφευχθεί μία σύγκρουση.
  • Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Attention Warning ή DAW): Το συγκεκριμένο σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό όταν αναγνωρίσει σημάδια κούρασης αναλύοντας διάφορα δεδομένα, όπως την γωνία διεύθυνσης, τον χειρισμό του τιμονιού, την θέση του αυτοκινήτου στην λωρίδα κυκλοφορίας, καθώς και την διάρκεια οδήγησης. Επιπρόσθετα ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει τον βαθμό ευαισθησίας του συστήματος. Όταν το σύστημα διαπιστώσει σημάδια κόπωσης τότε το σύστημα προειδοποιείται τον οδηγό με ανάλογο οπτικοακουστικό μήνυμα.
  • Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (LKA): Το LKA γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την θέση του αυτοκινήτου και προειδοποιεί τον οδηγό για μη ασφαλείς κινήσεις σε ταχύτητες μετά τα 60 χλμ./ ώρα. Το Σύστημα Προειδοποίησης Απόκλισης (Lane Departure Warning ἠ LDW) από την λωρίδα κυκλοφορίας προειδοποιεί ηχητικά τον οδηγό όταν το αυτοκίνητο κινείται πάνω σε άσπρες, γκρι ή μπλε διαγραμμίσεις. Πέρα από την οπτικοακουστική προειδοποίηση το σύστημα προχωρά σε μικροδιορθώσεις στο τιμόνι προτρέποντας τον οδηγό να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην ασφαλή πορεία του.
  • Υποβοήθηση λειτουργίας προβολέων (High Beam Assist ή HBA): Όταν το σύστημα φωτισμού είναι στην επιλογή αυτόματης λειτουργίας, το σύστημα HBA αντιλαμβάνεται τα οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα καθώς και τα προπορευόμενα στην λωρίδα και αυτόματα εναλλάσσει την μεγάλη σκάλα στην μεσαία ώστε οι άλλοι οδηγοί να μην ενοχλούνται από την φωτεινή δέσμη. Όταν δεν υπάρχουν οχήματα τότε το σύστημα αυτόματα αλλάζει στην μεγάλη σκάλα και βελτιστοποιείται το οπτικό πεδίο του οδηγού.

Εγγύηση Hyundai

Την αξιοπιστία και τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας επιβεβαιώνει η μοναδική 5ετής, πλήρως μεταβιβάσιμη και ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, εγγύηση για όλες τις εκδόσεις του i20 που διατίθενται στην Ευρώπη. Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του i20, εδώ ο τιμοκατάλογος της Hyundai μαζί με το νέο i20.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!