ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Mercedes-Benz: Νέο εργοστάσιο στην Πολωνία!

H Πολωνία μπορεί να βγήκε εκτός Μουντιάλ, αλλά στον χάρτη της αυτοκινητοβιομηχανίας παραμένει εντός και από τις πρώτες προτεραιότητες των κατασκευαστών.

Στην πόλη Jawor της Πολωνίας θα ξεκινήσει να λειτουργεί του χρόνου το νέο εργοστάσιο της Mercedes-Benz όπου θα κατασκευάζονται οι τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της εταιρίας. Στην μονάδα αυτή θα παράγονται και τα νέα mild hybrid συστήματα στα 48 Volt τα οποία θα ενσωματώνονται στους κινητήρες.

Αρχικά θα απασχολούνται αρχικά περίπου 1.000 υπάλληλοι, αλλά οι ειδικοί της Mercedes εκτιμούν πως θα προστεθούν ακόμη 500 άτομα λόγω της αυξημένης ζήτησης που θα έχουν ο υβριδοποιημένες mild hybrid τετρακύλινδρες εκδόσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο εργοστάσιο στην Jawor είναι ένα από τα ουδέτερων εκπομπών CO2 της Mercedes-Benz Cars χάρη στην χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ανακυκλώσιμων υλικών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Κάποιο επενδύουν σε εργοστάσια (Πολωνία, Τσεχία,…) και κάποιοι σε εργοστάσια με μετανάστες !!! Παρόλο που τα νήματα τα κινούν οι ίδιες δυνάμεις….
    Πλήρης απογοήτευση….
    Πάντως μπορεί να μην έχουμε βιομηχανία, αλλά πρέπει να έχουμε τις καλύτερες καρέκλες-πολυθρόνες που υπάρχουν. Είναι τόσο άνετες που κοιμίζουν τους πάντες…Δυστυχώς όταν θα ξυπνήσουν,θα είναι πολύ αργά και πιθανότατα όλοι μας να έχουμε ήδη πάει στα Εργοστάσια της κεντρικής Ευρώπης για να βγάλουμε τον επιούσιο.
    Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις τι πρόοδο έχουν κάνει κάποιες χώρες Πολωνία , Τσεχία, Βουλγαρία που στην Προ ευρώ εποχή δεν είχαν να φάνε στην κυριολεξία και εμείς που είμαστε στην Ευρώπη τόσα χρόνια και προσπαθώντας να παραμείνουμε πιστοί στα ευρωπαϊκά πιστεύω, να υποβαθμιζόμαστε με αυτό τον τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!