ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πως μπορούν να μειωθούν τα μποτιλιαρίσματα; [vid]

Σύμφωνα με την Ford ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει 41 ώρες ετησίως στα μποτιλιαρίσματα και πάνω από 1.400 δολάρια σε βενζίνες, βλάβες, καθυστερήσεις κ.λπ.

Η Ford τοποθετεί το ACC στο 70% των αυτοκινήτων που πουλά στην Αμερική, με την τάση να είναι έντονα αυξητική για τα επόμενα χρόνια. Το ACC (Adaptive Cruise Control) τοποθετείται πλέον ακόμη και σε μικρά αυτοκίνητα και συμβάλλει στην άνεση και την ασφάλεια του οδηγού (κυρίως στον αυτοκινητόδρομο). Χάρη στο ACC θα μπορούσε να εξαλειφθεί το μποτιλιάρισμα (π.χ. όταν κάποιος φρενάρει ή κινείται αργά) και να διασφαλιστεί μία σταθερή ροή.

Στο βίντεο φαίνεται ένα αυτοκίνητο που ξαφνικά φρενάρει από τα 96 χλμ./ώρα στα 64 χλμ./ώρα. Οι οδηγοί αντιδρούν σε διαφορετικούς χρόνους και ξεκινά το μποτιλιάρισμα. Την ίδια κατάσταση οι άνθρωποι της Ford μας την δείχνουν με αυτοκίνητα εξοπλισμένα με το ACC. Σε αυτή την περίπτωση τα αυτοκίνητα λειτουργούν πολύ ομαλά, φρενάρουν χωρίς πανικό και ομαλοποιούν την εξέλιξη της ροής τους χωρίς να χρειάζεται να φρενάρουν απότομα ή και να σταματήσουν. Η Ford τονίζει πως η τεχνολογία μπορεί να γίνει πιο ολοκληρωμένη με την υποστήριξη του συστήματος επικοινωνίας και ανταλλαγής δεδομένων V2V.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!