NEAΑΓΩΝΕΣ

Δημοπρατείται μία Porsche 959 με συμμετοχή στο Paris-Dakar

Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει σε δημοπρασία ένα τέτοιο αυτοκίνητο και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τιμή που θα φτάσει τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η 959 είχε εξελιχθεί για να συμμετάσχει η εταιρία στους αγώνες ράλι στο Group B το οποίο στο μεταξύ καταργήθηκε. Έτσι, προέκυψε το Paris-Dakar, στο οποίο συμμετείχε το 1985 και το 1986. Η αγωνιστική 959 είχε έναν boxer ατμοσφαιρικό 6-κύλινδρο στα 3,2 λίτρα (αντί των turbo των 2,85 λίτρων του μοντέλου παραγωγής).

Με πλήρωμα τους νικητές του αγώνα του 1984, τους Rene Metge και Dominique Lemoyne, η 959 δεν κατάφερε την επόμενη χρονιά να τερματίσει λόγω διαρροής λαδιού. Την επόμενη χρονιά η Porsche επέστρεψε κατακτώντας την 1η και 2η θέση, καθώς και την 6η. Μόνο έξι αυτοκίνητα φτιάχτηκαν για αυτό τον σκοπό, και αυτό που βλέπουμε είναι από τα πρώτα, του 1985.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!