NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπερ λουξ το επόμενο Range Rover

Με στόχο να γίνει εφάμιλλο των Bentley Bentayga και Rolls Royce Cullinan, το επόμενο Range Rover φιλοδοξεί να ανεβάσει τον πήχη στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ναυαρχίδας της Land Rover έχει οριστεί για το 2021. Μέχρι τότε οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της φίρμας θα πρέπει να δουλεύουν έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πάνω από τις αρχικές προβλέψεις. Όχι απλά ένα εξαιρετικό, πολυτελές SUV αλλά ένα κορυφαίο εκτός δρόμου όχημα, money can buy. Αυτή τουλάχιστον είναι η νέα στρατηγική της εταιρίας, η οποία θα δώσει όχι μόνο επιπλέον κύρος αλλά και μεγαλύτερο χώρο στις υπόλοιπες προτάσεις της γκάμας, να αναπτυχθούν από κάτω.

Το επόμενο Range Rover θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MLA (Modular Longitudinal Architecture). Αυτή πέρα από την αυξημένη ακαμψία θα είναι και ελαφρύτερη, καθώς κατασκευάζεται από αλουμίνιο. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι εκτός από συμβατικούς κινητήρες και plug-in υβριδικά, μπορεί να φιλοξενήσει και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, δίνοντας έτσι ένα σχετικό πλεονέκτημα στη φίρμα.

Αναφορικά με τους κινητήρες, όπως φαίνεται δεν θα μείνει τίποτα ίδιο. Ούτε οι V6, ούτε οι V8. Η εταιρία προσανατολίζεται σε μία νέα γενιά εξακύλινδρων σε σειρά, με 48V mild hybrid συστήματα, καθώς και σε κάποια μεγαλύτερα, V8 σύνολα. Αναβαθμισμένα θα είναι φυσικά και όλα τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου. Το εσωτερικό του υπολογίζεται ότι θα φέρει μία εξελιγμένη έκδοση του Touch Pro Duo συστήματος που έχει το Velar. Αντίστοιχα θα υπάρχει μία πλήρης γκάμα προηγμένων συστημάτων άνεσης και ασφάλειας, ενώ στα πλαίσια της αυτόνομης οδήγησης, πιθανά θα διαθέτει δυνατότητες όχι μόνο για εντός αλλά και για εκτός δρόμου κίνηση!

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!