NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεργασία Daimler/ Bosch για αυτόνομα ταξί στις ΗΠΑ

Αρχής γενομένης από το 2019, τα αυτόνομα ταξί θα ξεκινήσουν τις κούρσες στην περίφημη Silicon Valley της Καλιφόρνια, σε δοκιμαστικά πλαίσια.

Αυτό είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον νέο, το οποίο ανακοίνωσαν από κοινού οι δύο εταιρίες, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου. Ιδιαίτερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν, το όλο πρόγραμμα όμως χαρακτηρίστηκε ως μία «υπηρεσία μεταφοράς επιβατών». Το πόσα αυτόνομα οχήματα θα διατεθούν και για πόσο χρονικό διάστημα, παραμένει άγνωστο. Για αυτό όμως που δεσμεύτηκαν είναι ότι το πρόγραμμα ξεκινάει μεν από την Καλιφόρνια αλλά δεν θα περιοριστεί εκεί, θα υπάρξουν και άλλες χώρες/περιοχές όπου θα τρέξουν ανάλογα project. Μάλιστα, για να αποφύγουν τα πρόσφατα αρνητικά φαινόμενα της Uber, οι δύο εταιρίες ανέφεραν ότι τα συγκεκριμένα οχήματα που θα δοκιμάσουν θα διαθέτουν κανονικά τιμόνι αλλά και οδηγό ασφαλείας, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή την οποία θα διαχειρίζεται η Daimler, οι πελάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν δρομολόγια σε επιλεγμένες διαδρομές μέσα στην πόλη κατά τη διάρκεια του προγράμματος, δήλωσε ο γερμανικός όμιλος. Η όλη υπηρεσία θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Drive Pegasus, η οποία παρέχεται από τον κατασκευαστή τσιπ Nvidia που εδρεύει στις Η.Π.Α. Η Bosch με τη σειρά της αναπτύσσει επί του παρόντος τη δική της μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου, που θα ελέγχει τις λειτουργίες ενός αυτοκινούμενου οχήματος, που θα χρησιμοποιεί τα τσιπ υλικού και την βασική τεχνολογία λογισμικού της Nvidia. Μέχρι τότε, θα βασίζεται στην υπάρχουσα τεχνολογία της Nvidia, όπως η πλατφόρμα της Pegasus, δήλωσε ο Michael Fausten, επικεφαλής αστικής αυτόνομης οδήγησης της Bosch.

Όσο για τα οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν, επικεφαλής αυτόνομης οδήγησης της Daimler, Uwe Keller, δήλωσε στην παρούσα φάση της ανάπτυξης, χρησιμοποιούνται τα μοντέλα B-Class και S-Class της Mercedes. Το ποιο μοντέλο θα επιλεγεί τελικά για τη φάση της δοκιμής, αυτό δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!