NEA

Η Mercedes-Benz A 35 AMG έχει 306 άλογα

H γερμανική εταιρία παρουσίασε την βασική και μικρότερη AMG που θα αντιμετωπίσει τα Audi S3, ΒΜW 140i και VW Golf R.

Μέχρι να δούμε την κορυφαία A 45 AMG η Mercedes έδωσε τα πλήρη στοιχεία για την A35 4Matic που εφοδιάζεται με μία ηπιότερη εκδοχή του νέου δίλιτρου turbo βενζινοκινητήρα. Ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 306 άλογα στις 5.800 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής από τις 3.000 σ.α.λ. Για την υπερπλήρωση φροντίζει ένας twin-scroll στροβιλοσυμπιεστής (με δύο ξεχωριστούς αυλούς εξαγωγής καυσαερίων στην εισαγωγή) για ελαχιστοποίηση του lag. Υπάρχει και Camtronic για μεταβλητό έλεγχο και βύθισμα των βαλβίδων.

Το μοτέρ συνδυάζεται με το διπλόδισκο AMG Speedshift DCT-7G με M mode για χειροκίνητη αλλαγή και από τα paddles στο τιμόνι. H τετρακίνηση 4Matic προσφέρει σε κανονικές συνθήκες κίνησης ισόποση κατανομή 50/50, ενώ ο πολύδισκος συμπλέκτης μετάδοσης του εν λόγω συστήματος δεν είναι ηλεκτροϋδραυλικός αλλά ηλεκτρομηχανικά ελεγχόμενος για ταχύτερη εμπλοκή. Στο πρόγραμμα Sport+ και Race Start η A 34 επιταχύνει σε μόλις 4,7 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα με τελική περιορισμένη στα 250.

Ο οδηγός έχει στην διάθεσή του το AMG Dynamic Select με τα προγράμματα Slippery, Comfort, Sport, Sport + και Individual να παραμετροποιούν ανάλογα το κιβώτιο, το τιμόνι, την τετρακίνηση και φυσικά τον τετρακύλινδρο κινητήρα. Στα Sport αλλάζει και η χροιά της απόληξης/εισαγωγής. Τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ (Adaptive Damping System) με τα τρία προγράμματα σκληρότητας είναι προαιρετικά. Στα φρένα υπάρχουν μπροστά 4-πίστονες δαγκάνες για δίσκους 350 χλστ. και πίσω απλές μονοπίστονες για δίσκους 330 χλστ.

Εξωτερικά δεν έχουν γίνει εκπτώσεις και η A 35 AMG ξεχωρίζει από το φουλ αεροδυναμικό πακέτο με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, τις ποδιές, τις διπλές απολήξεις, την πίσω αεροτομή κ.α. Στο εσωτερικό με την AMG αύρα υπάρχουν σπορ καθίσματα και to MBUX με τις τρεις οθόνες εμποτισμένο με AMG μενού με διάφορες πληροφορίες (Warm-up, Set-up, G-Force και Engine Data). Προαιρετικό είναι το σπέσιαλ AMG Track Pace που λειτουργεί σαν ένας καταγραφέας αγωνιστικών επιδόσεων σε συνεργασία με GPS ακριβείας. Η παγκόσμια πρεμιέρα της A 35 4Matic θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου στο Παρίσι με τις πωλήσεις στην δυτική Ευρώπη να ξεκινούν τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Technical data at a glance

  Mercedes-AMG A 35 4MATIC
Engine 2.0-litre R4 with exhaust turbocharger
Displacement 1991 cc
Max. output 225 kW (306 hp) at 5800-6100 rpm
Peak torque 400 Nm at 3000-4000 rpm
Drive system AMG Performance 4MATIC fully variable all-wheel drive
Transmission AMG SPEEDSHIFT DCT 7G dual-clutch transmission
Combined fuel consumption  

7.4-7.3 l/100 km*

Combined CO2 emissions 169-167 g/km*
Efficiency class D
Acceleration 0-100 km/h 4.7 s
Top speed 250 km/h**

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!