ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Porsche & Hyundai εξελίσσουν το παρμπρίζ του αύριο [vid]

Ουσιαστικά οι δύο κατασκευαστές έχουν επενδύσει πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ για την εξέλιξη των τωρινών συστημάτων Head-Up Display (HUD).

H ιδέα υπάρχει εδώ και χρόνια και πρακτικά διευρύνει την απεικόνιση ενός συστήματος HUD σχεδόν σε όλη την επιφάνεια του παρμπρίζ. Το όλο πρότζεκτ έχει αναλάβει η ελβετική εταιρία WayRay, την οποία χρηματοδοτούν και άλλοι κολοσσοί όπως είναι η JVC Kenwood. Το σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας θα είναι πλήρως διασυνδεμένο τόσο με την τηλεματική (GPS) όσο και με απομακρυσμένους σέρβερ (cloud) λαμβάνοντας διάφορα δεδομένα.

Όλες αυτές οι πληροφορίες θα απεικονίζονται στο κρύσταλλο του αυτοκινήτου, ενώ τέτοιου είδους συστήματα θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή σε επαγγελματική ή οικιακή χρήση. Το όλο concept μπορεί να θυμίζει κάτι από την ταινία επιστημονικής φαντασίας Minority Report ή το βιντεοπαιχνίδι Forza Motorsport αλλά με την διείσδυση της ηλεκτροκίνησης όλα αυτά ακούγονται πολύ πιθανά από την επόμενη δεκαετία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!