SMSΑΓΩΝΕΣ

Επιστροφή για την θρυλική Porsche 935 [vid]

Η νέα Porsche 935 θα κοστίζει από 701.498€ (προ ΦΠΑ) και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο του 2019.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Rennsport Reunion που θα γίνει στη Laguna Seca στην Καλιφόρνια η Porsche ανακοίνωσε την αναβίωση της 935/78 του Le Mans. Αναφορές σε άλλα διάσημα αγωνιστικά της μάρκας υπάρχουν τόσο εντός όσο και εκτός. Χάρη και στις αεροδυναμικές επεκτάσεις το μήκος της φτάνει τα 4,87 μέτρα ενώ το πλάτος της είναι 2,03 μέτρα.

Όπως και στην iconic πρόγονό της τα περισσότερα στοιχεία του αμαξώματός της είναι από συνθετικό υλικό ενισχυμένα με ανθρακονήματα (CFRP). Η Porsche 935 ήταν γνωστή ως «Moby Dick» λόγω της τεράστιας πίσω φτερούγας της που θύμιζε την ουρά της διάσημης φάλαινας. Χαρακτηριστικό είναι πως το πλάτος της πίσω φτερούγα φτάνει τα 1,909 μέτρα, ενώ τα πίσω φώτα παραπέμπουν στο υβριδικό αγωνιστικό 919 της κατηγορίας LMP1 των αγώνων αντοχής.

Με τη βοήθεια δύο turbo ο 6-κύλινδρος boxer των 3,8 λίτρων αποδίδει 700 ίππους. Η σύγχρονη 935 προορίζεται φυσικά για πίστες, θα κατασκευαστεί σε μόλις 77 αντίτυπα και θα βασίζεται στην 911 GT2 RS.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!