NEASMS

Το Skoda Vision RS είναι υβριδικό… και Rapid!

Με αυτό το πολύ ενδιαφέρον concept η Skoda φωτογραφίζει την επόμενη γενιά Rapid και παράλληλα την σχεδιαστική άποψη των μελλοντικών RS εκδόσεων…

Δίπλα στο Kodiaq RS η τσέχικη εταιρία παρουσίασε το Vision RS που σχεδιαστικά προετοιμάζει το διάδοχο για τον αντικαταστάτη του Rapid που θα δούμε μέσα στο 2019. Μάλιστα το νέο μικρομεσαίο μπορεί και να μην ονομάζεται Rapid αφού θα αποστασιοποιηθεί από την εικόνα του «φτηνού» στην επόμενη γενιά του θα είναι ένα πολύ ποιοτικό hatch με αρκετές τεχνολογίες από το Golf.

Σχετικά με το concept car βλέπουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα σχεδίαση του αμαξώματος με μήκος που φτάνει τα 4,356 μέτρα, πλάτος στα 1,431 κα ύψος στα 1,810 όταν το μεταξόνιο είναι στα 2,650 μέτρα.  Τα παράθυρα δεν έχουν πλαίσια, οι χειρολαβές είναι κρυφές, ενώ αξιοσημείωτες λεπτομέρειες αφορούν στο φωτιζόμενο λογότυπο στο ανάγλυφο του καπό και στις μικρές σημαίες της Τσεχίας.

Ενδεικτικό των μεγάλων χώρων είναι το πορτμπαγκάζ των 430 λίτρων όταν στο εσωτερικό υπάρχουν λεπτομέρειες από κρύσταλλο και ανθρακόνημα. Το βλέμμα τραβά ο by wire επιλογέας κίνησης, όπως και η μεγάλη οθόνη στην μέση του ταμπλό.

Το σύστημα πρόωσης είναι υβριδικό και συνδυάζεται έναν 1.5 TSI των 150 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 75 kW (102 ίππων) κα εκπομπή στα 33 γρ. CO2/χλμ. H συνολική συνδυασμένη ισχύς είναι στους 245 ίππους με την μπαταρία των 13 kWh να διασφαλίζει μια καθαρή ηλεκτρική κίνηση για έως 70 χλμ. ενώ σε οικιακό δίκτυο φορτίζει σε 2,5 ώρες. H διαδικασία του 0-100 επιτυγχάνεται σε 7,1 δλ. με τελική στα 210 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!