NEA

Με κινητήρα BMW η επόμενη Jaguar F-Type(;)

H πανέμορφη F-Type κυκλοφορεί από το 2013 και το αργότερο σε δύο χρόνια από σήμερα θα παρουσιαστεί ο διάδοχος της…

Η Jaguar μπορεί φαινομενικά να ακούγεται ως μία μεγάλη εταιρία με βαρύ όνομα αλλά ακόμη και σήμερα δανείζεται μοτέρ από άλλους κατασκευαστές (προφανούς μεγαλύτερους). Έτσι, η νέα F-Type ενδεχομένως να εφοδιάζεται με κινητήρα της BMW, συγκεκριμένα τον V8 turbo των 4,4 λίτρων, ο οποίος θα κληθεί να αντικαταστήσει τον γερασμένο 5λιτρο V8 της Ford. Η είδηση έρχεται από το βρετανικό Autocar που αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο κινητήρας της BMW θα περάσει και σε άλλες Jaguar αλλά και Range Rover.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η F-Type θα βασιστεί πάνω σε ένα εξελιγμένο αλουμινένιο πλαίσιο αλλά κοστίζει κάτι παραπάνω για μία κεντρομήχανη διάταξη. Έτσι, το μοτέρ θα συνεχίσει να βρίσκεται μπροστά ενώ ενδιαφέρον έχουν κάποιες φήμες για ηλεκτρική έκδοση της F-Type η οποία θα είναι έτοιμη πριν το 2023. Αλλά μία ηλεκτρική F-Type ακούγεται κάπως τραβηγμένο αφού θα μπορούσε να υπάρχει μία τέτοια έκδοση σε κάποια άλλη πιο οικογενειακή έκδοση και από την στιγμή που η I-Pace δεν τραβά σε πωλήσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!