NEASMS

Ηλεκτρικά τα επόμενα C1, 108 και Aygo;

Μία πρόσφατη δήλωση της προέδρου της Citroen πως το C1 ίσως και να είναι ηλεκτρικό ακούγεται απόλυτα φυσιολογική…

Αν η ηλεκτροκίνηση έχει κάποιο νόημα αυτό δεν αφορά στα μεγάλα και πανάκριβα αυτοκίνητα που έχουμε δει τελευταία (π.χ. Audi E-Tron, Mercedes EQC, Jaguar i-Pace) αλλά σε αυτοκίνητα πόλης. Η Linda Jackson, η CEO της Citroen, άφησε να εννοηθεί πως το επόμενο C1 θα είναι ηλεκτρικό και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα μπορούσε να είναι ένα ιδανικό EV πόλης με μπαταρία στις 20-30 kWh και αυτονομία στα 160-200 χλμ.

Αν ισχύσει κάτι τέτοιο τότε θα δούμε και ηλεκτρικό Peugeot 108, ενώ ίσως να τερματιστεί η συνεργασία με την Toyota που εδώ και πολλά χρόνια τα τρία μικρά κατασκευάζονται στην Τσεχία από την TPCA. Αυτό βέβαια θα γίνει μόνο αν οι Ιάπωνες έχουν διαφορετική στρατηγική.

Πάντως, στην PSA θα λανσάρουν και EV στα supermini του ομίλου ξεκινώντας από το Opel eCorsa και στη συνέχεια με τα νέα Peugeot 208 και Citroen C3. Τέλος να υπενθυμίσουμε πως η Smart έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει επίσημα πως στις νέες γενιές μοντέλων της δεν θα έχει καμία συμβατική έκδοση παρά μόνο ηλεκτρικές.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!