ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ποια είναι τα μυστικά των φώτων στο νέο Ford Focus; [vid]

Το έξυπνο σύστημα φωτισμού της Ford δεν βασίζεται στο GPS αλλά παίρνει στοιχεία σε real time για την κατάσταση του δρόμου, από τις πινακίδες μέχρι την διαγράμμιση…

Έτσι για παράδειγμα αν ο οδηγός φθάνει σε έναν κυκλικό κόμβο, η δέσμη απλώνει αρκετά προς τα πλάγια, έτσι ώστε να μπορεί να δει αν υπάρχει κάποιος πεζός που προσπαθεί να διασχίσει τον δρόμο. Το Adaptive Front Lighting System παρακολουθεί επίσης την διαγράμμιση και στρέφει την δέσμη προτού καν ο οδηγός χρειαστεί να στρίψει τους τροχούς του.

Η προσπάθεια της Ford είναι να κάνει την νυχτερινή οδήγηση πολύ πιο ασφαλή, καθώς σύμφωνα με έρευνες είναι τρεις φορές πιο πιθανό να συμβεί ένα ατύχημα τη νύχτα σε σχέση με την ημέρα. Τα συστήματα που βασίζονται στο GPS δεν έχουν την τελευταία ενημέρωση για το τι συμβαίνει στον δρόμο (για παράδειγμα έργα ή κάποια αλλαγή στην σχεδίαση του δρόμου), και η Ford υποστηρίζει ότι η δική της προσέγγιση είναι πιο κοντά στα πραγματικά δεδομένα της διαδρομής.

Μάλιστα η εταιρία προχωρά ακόμα περισσότερο, εξετάζοντας ένα νέο σύστημα με υπέρυθρη κάμερα, η οποία μπορεί να αναγνωρίζει πεζούς, ποδηλάτες ή και ζώα σε απόσταση έως και 120 μέτρα και ανάλογα να προσαρμόζει την δέσμη των φώτων έτσι ώστε να γίνονται έγκαιρα αντιληπτοί από τον οδηγό.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!