NEA

H McLaren Speedtail των κοντά 2 εκ. ευρώ έχει το «0-300» σε 12,8 δλ.!

Η βρετανική φίρμα αποκάλυψε διαδικτυακά την κάπως περίεργη σχεδιαστικά Speedtail, το νέο hypecar που θα συνεχίσει την κληρονομιά της F1.

Το όνομα της οποίας δικαιολογείται πλήρως αν προσέξει κανείς το πίσω μέρος της που είναι ιδιαίτερα επιμηκυμένο με αεροδυναμικό αμάξωμα σε σχήμα σταγόνας και πίσω πρόβολο που φτάνει τα 1,33 μέτρα! Η McLaren αναφέρει πως ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι στο 0,2x όπου το εκατοστό ψηφίο μας το κρατά μυστικό για αργότερα και πιθανότατα να είναι κάπου στο 0,23-0,24.

Το αμάξωμα μήκους 7,137 μέτρων και σχεδόν τα πάντα αποτελούνται από ανθρακονήματα (προαιρετικά τα λογότυπα μπορούν να είναι από πλατίνα ή από χρυσό) με αποτέλεσμα το στεγνό απόβαρο (δίχως υγρά) να είναι μόλις στα 1.430 κιλά (καλή τιμή για hypercar). Οι αναφορές πάντως στην θρυλική F1 είναι άμεσες αφού θα κατασκευαστεί σε 106 φορές μονάδες, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει η τριθέσια διάταξη με τον οδηγό στο κέντρο και τους δύο συνεπιβάτες πίσω του δεξιά και αριστερά.

To υβριδικός bi-turbo V8 των 3,9 λίτρων συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και συνολικά αποδίδει 1.070 ίππους όταν η μπαταρία δεν φορτίζεται (δηλ. δεν είναι plug-in, όπως και στην P1). Η Speedtail μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 300 χλμ./ώρα μέσα στον απίστευτο χρόνο των 12,5 δευτερολέπτων (η P1 ήθελε 16,5) όταν η τελική ταχύτητα φτάνει τα 403 χλμ./ώρα και στις υψηλές η απόσταση του αμαξώματος μειώνεται έως 35 χλστ.

Στο τεχνολογικό DNA της Speedtail περιλαμβάνονται οι εκτεινόμενες κάμερες που έχουν αντικαταστήσεις του εξωτερικούς καθρέφτες, το ενεργό αεροδυναμικό πακέτο και το μελετημένο σύστημα ψύξης του κινητήρα με τις τεράστιες εισαγωγές αέρα, καθώς και τα Titanium Deposition Carbon Fibre και TPT (Thin-Ply Technology Carbon Fibre).

Το πρώτο είναι μια στρώση τιτανίου μερικών μικρών πάνω από το ανθρακόνημα που αυξάνει και άλλο την ακαμψία του, ενώ το δεύτερο προκύπτει από πολλές λεπτές στρώσεις ανθρακονήματος που «στρώνονται» υπό γωνία 45 μοιρών με αποτέλεσμα μια επιφάνεια που θυμίζει νερό που κυλά. Φυσικά τα στοιχεία από TPT χρεώνονται επιπλέον και κοστίζουν σχεδόν 57.000 ευρώ. Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στις αρχές του 2020 με την τιμή της Speedtail να ξεκινά από τα 1,972 εκατομμύρια (προ φόρων).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!