ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Αυστραλίας: Νίκη για τον Latvala – Πρωταθλητής ο Οgier – Το κατασκευαστών στην Toyota!

Σε ένα πρωτάθλημα με σασπένς έως τον τελευταίο αγώνα η Sebastian Ogier κατέκτησε το 6ο του πρωτάθλημα στο WRC και το 15ο σερί για Γάλλο οδηγό!

Αν παλιότερα μιλούσαμε για την βόρειό-ευρωπαϊκή γενιά πρωταθλητών (όπως οι Kankkunen, Makinen, Grönholm, Solberg, Vatanen κ.α.) τότε τι να πει κανείς για την γαλλική δυναστεία αφού την περίοδο 2004-2012 τα πρωταθλήματα έχει κατακτήσει ο Sébastien Loeb με συνεχιστή τον Sébastien Ogier. Και παρόλο που φέτος δεν ήταν η καλύτερη του χρονιά με 4 νικηφόρα ράλι η Hyundai και ο Neuville επέτρεψαν τόσο στην Toyota όσο και στον Γάλλο να κατακτήσουν τα δύο φετινά πρωταθλήματα.

Στο φετινή επικράτηση ο Ogier έφτασε καταφέρνοντας να μαζεύει συνεχώς βαθμούς και πολύ κοντά στην κορυφή. Ακόμα και στην Αυστραλία τερμάτισε τελικά πέμπτος χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, και μαζί με τους βαθμούς της power stage πήρε τελικά το φετινό πρωτάθλημα. Στην Αυστραλία την σκυτάλη πήρε ο Jari Matti Latvala ο οποίος κέρδισε τον αγώνα και έδωσε τους πολύτιμους βαθμούς για τον τίτλο των κατασκευαστών.

Στο βάθρο ανέβηκαν οι Haydenn Paddon και Mads Ostberg ενώ πίσω τους την εξάδα έκλεισαν οι Lappi, Ogier (που κέρδισε όμως την Power Stage) και Εlfyn Evans. Οι δύο άλλοι διεκδικητές του πρωταθλήματος δεν άντεξαν την πίεση, με τον Neuville να βγαίνει νωρίς εκτός διεκδίκησης αφού έχασε έναν τροχό και τον Tanak παρά το ότι ήταν μπροστά για μεγάλο διάστημα του αγώνα, χτύπησε πάνω σε ένα δέντρο και τελείωσε εκεί την προσπάθειά του.

Έτσι η Toyota κατάφερε μετά από 19 χρόνια να επιστρέψει με τίτλο στο WRC και την κατάκτηση του 4ου πρωταθλήματος κατασκευαστών. Η ομάδα του Tomi Makkinen τα πήγε περίφημα με το αξιόπιστο Yaris WRC να αποδεικνύει το καταπληκτικό στήσιμο του.

Του χρόνου το πρωτάθλημα WRC 2019 αναμένεται εξίσου συναρπαστικό με τον Sebastien Ogier να αγωνίζεται με την Citroen και την Hyundai να έχεις ως στόχο κάποιο τίτλο. Η Toyota θα είναι εξίσου δυνατή με πάντα υπολογίσιμη την M-Sport, ενώ περιμένουμε να δούμε τις διάφορες ανακατατάξεις στις παρατάξεις των ομάδων. Δείτερ εδώ την τελική βαθμολογία και ότι έγινε στο WRC 2019.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!