NEA

Νέο Kia Soul με ηλεκτρική έκδοση

Στην ευρωπαϊκή αγορά το νέο Soul θα κυκλοφορήσει μόνο στην ηλεκτρική του έκδοση αφού προς το παρόν δεν προβλέπονται οι συμβατικές…

Στην έκθεση του Los Angeles κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η 3η γενιά Kia Soul. Για την αμερικανική και ασιατική αγορά θα υπάρχει η επιλογή ανάμεσα στον turbo 1.600άρη με τα 200 άλογα ή στον δίλιτρο ατμοσφαιρικό των 150 ίππων. Για εμάς τους Ευρωπαίους δεν θα έχει ενδιαφέρον καμία από τις δύο εκδόσεις αφού θα κυκλοφορήσει από το νέο έτος μόνο το ηλεκτρικό e-Soul με τους Κορεάτες να θεωρούν πως η διαφορετικότητα σε στιλ δεν θα επηρεάσει τις πωλήσεις του e-Niro.

Μάλιστα από το τελευταίο προέρχεται το ηλεκτρικό σύστημα του e-Soul και που εκτός απροόπτου θα περιλαμβάνει μία υγρόψυκτη μπαταρία λιθίου-ιόντων 64 kWh με αυτονομία κοντά στα 450 χιλιόμετρα του e-Niro. Ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι επίσης ο ίδιος με ισχύ 204 ίππους και ροπή στα 395 Nm. To ηλεκτρικό Soul EV έχει τέσσερα προγράμματα κίνησης (Eco, Comfort, Sport και το Eco+) καθώς ανάκτηση ενέργειας με προοδευτική λειτουργία που μπορεί να ρυθμίσει ο οδηγός σε εύρος από το 0 έως το 3.

Το νέο Soul έχει μήκος στα 4,19 μέτρα και όπως μπορείτε να δείτε από τις εικόνες έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό το σχήμα που το έχει κάνει άμεσα αναγνωρίσιμο αλλά με μία λιγότερο κυβιστική προσέγγιση. Ειδικά στο ηλεκτρικό με την κλειστή πιο δυναμική μάσκα και τα πίσω φωτιστικά που αγκαλιάζουν τις κολόνες του αμαξώματος το αποτέλεσμα είναι πιο ελκυστικό.

Στο εσωτερικό δεσπόζει μία touch-screen και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων και φυσικά στο σύστημα πολυμέσων υποστηρίζει και ειδικές πληροφορίες για το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης. Περισσότερα θα έχουμε με το λανσάρισμα του e-Soul στην Ευρώπη προς τα μέσα του 2019.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!