NEA

To Audi e-Tron GT έχει ως βάση την Taycan

Τo Audi e-Tron GT θα είναι έτοιμο για παραγωγή το 2020, οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2021 και στη Γερμανία θα κοστίζει περίπου 100.000 ευρώ.

Στην έκθεση του Los Angeles παρουσιάστηκε το e-Tron GΤ πάνω στο οποίο θα βασιστεί το σπορ ηλεκτρικό της Audi πατώντας στο DNA της Porsche Taycan και στο σασί PPE (Premium Platform Electric). Στο vegan εσωτερικό (μιας και η Audi ισχυρίζεται πως δεν έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά ζωικής προέλευσης) υπάρχουν διάφορες οθόνες με το πορτμπαγκάζ να χωρά 450 λίτρα.

Με μήκος κοντά στα πέντε μέτρα το αεροδυναμικό concept κερδίζει τις εντυπώσεις με το χαμηλωμένο αμάξωμα που εξυπηρετεί στην πιο χαμηλή τοποθέτηση των καθισμάτων που με τη σειρά της επιτεύχθηκε από την κατάλληλη διαμόρφωση των μπαταριών στο δάπεδο. Οι μπαταρίες των 96 kWh (με net εκμεταλλεύσιμη τις 87 kWh) τροφοδοτούν δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με συνδυαστική απόδοση 590 ίππων και τετρακίνηση.

Το εντυπωσιακό είναι πως παρά τους 2,4 τόνους το «0-100» ολοκληρώνεται σε 3,5 δλ. με τελική ταχύτητα στα 240 χλμ./ώρα. Πάντως οι 20 kWh επίσημης κατανάλωσης σημαίνει πως οι μπαταρίες θα αδειάζουν γρήγορα και σε πραγματικές συνθήκες η αυτονομία θα είναι πολύ πιο κάτω από τα 430 χιλιόμετρα που ανακοινώνει η Audi.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!