NEA

Ανανέωση και έκδοση GT R Pro για την Mercedes-AMG GT

Ακόμη και ένα supercar όπως είναι η GT χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα που ως Coupe την εναρμονίζει με την τετράθυρη εκδοχή της.

H ανανέωση περιλαμβάνει τους προβολείς LED, τις τραπεζοειδής πλέον απολήξεις στις GT C (στρόγγυλες στις βασικές GT), ελαφρώς την μάσκα και κάποια σημεία των προφυλακτήρων ώστε η GT Coupe (στις εκδόσεις GT, GT S, GT R) να ευθυγραμμιστεί με την GT 4-Door. Στο εσωτερικό υπάρχει το σύστημα πολυμέσων της πιο πρόσφατης έκδοσης με νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, νέους διακόπτες αφής στο τιμόνι, δύο ειδικές AMG οθόνες, ενώ υπάρχουν νέα οδηγικά προφίλ και επιλογές (Basic, Advanced, Pro και Master) στο σύστημα ελέγχου δυναμικής ευστάθειας. Όσο για τον bi-turbo V8 των 4,0 λίτρων στην GT αποδίδει 476 ίππους, στην GT S 522, στην GT C 577 και στην GT R 585.

Στο Los Angeles η Mercedes-AMG παρουσίασε και την κορυφαία έκδοση GT R Pro που έχει ίδια ισχύ (577 άλογα) με την GT R. Η διαφορά έγκειται πως η GT R Pro είναι εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά AMG GT3 και GT4 και προσανατολίζεται κυρίως στις πίστες. Έτσι διαθέτει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ελατήρια και αντιστρεπτικές κάρμπον ράβδους, καθώς και στάνταρ φρένα με συνδυασμό ανθρακονημάτων και κεραμικών υλικών. Παράλληλα υπάρχουν πολλές αναβαθμίσεις όπως τα νέα ρουλεμάν στα ψαλίδια, νέες ηλεκτρονικά ελεγχόμενες βάσεις κινητήρα, προαιρετικό roll-cage και σύστημα πυρόσβεσης κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!