NEA

Πόσο θα κοστίζει το Tesla Model 3 στην Ευρώπη;

Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο το πολυαναμενόμενο Model 3 θα βάλει πλώρη για τις ευρωπαϊκές αγορές…

Με το Model 3 και αργότερα με το Model Y η Tesla θα ισχυροποιήσει την θέση της κυρίως απέναντι στους Γερμανούς κατασκευαστές που ετοιμάζουν σωρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το ώριμο και ακριβότερο Model S τα έχει καταφέρει καλά μέχρι τώρα (στο πρώτο 10μηνο έχει 13.209 πωλήσεις στην Ευρώπη σύμφωνα με την Jato Dynamics) αλλά πλέον θα δεχθεί πιέσεις τόσο από ανταγωνιστικά ηλεκτρικά όσο και από «φτηνότερα».

Τρόπος του λέγειν φυσικά φτηνότερα αφού το Model 3 στην έκδοση με την μεγάλη μπαταρία (με θεωρητική αυτονομία κοντά στα 500 χλμ.) θα κοστίζει 63.000€ στην Γερμανία, όπως δήλωσε ο εκεί ντίζελ της Tesla στο Automotive News. Κάτι που σημαίνει πως οι βασικές εκδόσεις (των επίσης θεωρητικών 340 χλμ.) θα είναι περίπου και πάνω από τα 50 χιλιάρικα. Επίσης ο ντίλερ στην Βρετανία είπε πως το Model 3 Performance με τους δύο ηλεκτροκινητήρες θα κοστίζει περίπου 80.000€ συμπεριλαμβανομένων των φοροαπαλλαγών.

Εννοείται πως τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν να παραδίδονται τα πρώτα Model 3 και στην καλύτερη ποσοστιαία αγορά EV της Ευρώπης, αυτή της Νορβηγίας. Η Tesla θα βάλει στο μάτι τόσο τις συμβατικές εκδόσεις των BMW 3 και Mercedes C-Class όσο και τα ηλεκτρικά SUV π.χ. τα Jaguar i-Pace και Audi E-Tron. Πάντως, αυτό που θα δει τις πωλήσεις του να πέφτουν περισσότερα από όλα προφανώς θα είναι το Model S που παράγεται από το 2012.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!