NEA

H McLaren 720S Spider πετά το γάντι στην Ferrari

Η βρετανική φίρμα θέλει να είναι ανταγωνιστική απέναντι στην Ferrari και την 488 Spider παρουσιάζοντας μία ακόμη παραλλαγή στο ίδιο θέμα…

Μετά τις Senna και Speedtail οι Βρετανοί ανακοινώνουν την ανοιχτή εκδοχή της 720S με τιμή στις 237.000 στερλίνες. Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στα μηχανικά μέρη με τον V8 4.0 να αποδίδει 720 ίππους και 770 Nm ροπής που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω επτατάχυτου κιβωτίου. Ο οδηγός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα παραμετροποίησης του σασί.

Με 46 κιλά λιγότερα (συνολικά 1.332) από την κουπέ 720S και αρκετή χρήση κάρμπον η Spider χρειάζεται μόλις 2,9 δλ. για το 0-100, μόλις 7,9 δλ. για το 0-200 και 22,4 δλ. για το 0-300. Η τελική φτάνει τα 325 χλμ./ώρα με ανοιχτή οροφή (ή τα 341 με κλειστή).

Στην μείωση του βάρους συντελεί και ένας νέος μηχανισμός αναδίπλωσης της οροφής, η οποία αποτελείται από ένα κομμάτι carbon fiber, ενώ χρειάζεται μόλις 11 δευτερόλεπτα για να μπει στην θέση της. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και με το αυτοκίνητο εν κινήσει μέχρι τα 50 χλμ./ώρα.

Στην καμπίνα έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις σε σύγκριση με την 650S Spider, με καλύτερα υλικά και πιο προσεγμένη ηχομόνωση. Για όσους θέλουν κάτι πιο special η εταιρία προσφέρει μία γυάλινη ηλεκτροχρωμική οροφή, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να μεταβάλλει την φωτεινότητά της από διάφανη έως σχεδόν μαύρη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!