NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H VW θα κατασκευάζει συμβατικούς κινητήρες και μετά το 2040

Όσοι βιάζονται να ξεφορτωθούν τους diesel και τους λοιπούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν.

Οι Γερμανοί, ως γνωστό, τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει με όλες τους τις δυνάμεις επάνω στην εξέλιξη νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η μετάβαση από την εποχή των υγρών καυσίμων στην εποχή του ηλεκτρισμού θα γίνει από την μία ημέρα στην άλλη. Στα πλάνα του ομίλου γνωρίζουμε ότι σχεδιάζουν να διαθέτουν τουλάχιστον 20 ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2025, οι συμβατικές τεχνολογίες όμως θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Πιο συγκεκριμένα, βάση χρονοδιαγράμματος, το 2026 θα παρουσιαστεί η επόμενη (και, λογικά, τελευταία) γενιά ΜΕΚ.

Με στόχο να ξεκαθαριστεί η όποια παρανόηση, ο υπεύθυνος πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων στο ΔΣ του ομίλου, Frank Welsch, δήλωσε πως «Είμαστε ακόμα δεσμευμένοι να αναπτύσσουμε ένα ευρύ φάσμα κινητήρων για τα οχήματά μας. Βενζινοκινητήρες, ντίζελ, CNG, υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Θα υπάρχουν πολλές διαφορετικές λύσεις, που θα ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή». Με βεβαιότητα ο ίδιος υποστήριξε πως οι συμβατικοί κινητήρες εσωτερικής καύσης θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και πολύ μετά από το 2040. Ναι μεν η ηλεκτροκίνηση θα επικρατήσει, αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει τόσο σύντομα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button