NEASMSΔΙΑΦΟΡΑ

Τα τιμόνια των αυτοκινήτων είναι πιο βρώμικα ακόμη και από μία τουαλέτα!

Στην καμπίνα του αυτοκινήτου μας «κατοικούν» εκατοντάδες βακτήρια και τα περισσότερα εντοπίζονται στα τιμόνια…

Μία έρευνα που διεξάχθηκε από την διαδικτυακή πύλη ενοικιάσεων αυτοκινήτων CarRentals.com έδειξε πως κατά μέσο όρο τα τιμόνια των αυτοκινήτων είναι 4 φορές πιο μολυσμένα από τις λεκάνες (προφανώς καθαρισμένες) μιας δημόσιας τουαλέτας! Η έρευνα έγινε στα αυτοκίνητα 1.000 Αμερικανών οδηγών εκ των οποίων το 32% είναι ζήτημα αν καθαρίζουν το αυτοκίνητο τους μία φορά τον χρόνο.

Οι Αμερικάνοι -και όχι μόνο- έχουν την πολύ καλή συνήθεια να κολατσίζουν στο αυτοκίνητο τους (βάσει της έρευνας το 20%) και να αφήνουν πολλά κατάλοιπα τροφίμων με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται βακτήρια. Αλλά πριν τους αποκαλέσουμε «ατημέλητους» στο θέμα της καθαριότητας, απλά ας σκεφτούμε πότε ήταν η τελευταία φορά που περάσαμε με ένα απολυμαντικό πανάκι το τιμόνι του αυτοκινήτου μας :-)

Όπως θα δείτε στο παρακάτω πολύ ενδιαφέρον εικονογράφημα σε κάθε αυτοκίνητο υπάρχουν κατά μέσο όρο υπάρχουν περισσότερα από 700 είδη βακτηρίων. Αξιοσημείωτο είναι πως η έρευνα λαμβάνει υπόψη της την αναλογία βακτηρίων ανά τετραγωνικό εκατοστό (CFU).

Για παράδειγμα ο μέσος όρος για τα τιμόνια της έρευνας ήταν στα 629 CFU όταν το καπάκι μιας τουαλέτας είναι στα 172 CFU. Η οθόνη ενός smartphone είναι στα 100 CFU ενώ μεγάλη εντύπωση προκαλεί πως τα κουμπιά των ανελκυστήρων έχουν 313 CFU.

Προσοχή, το παρακάτω infographic δεν συστήνεται για μικροβιοφοβικούς!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!