NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ford πατεντάρει υβριδική διάταξη με V8 και δύο ηλεκτρικά μοτέρ

Στο πλαίσιο μίας επερχόμενης υβριδοποίησης ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να περάσει στην επόμενη Mustang…

Όπως βλέπετε στα σχετικά σκίτσα της πατέντας πρόκειται για μια διάταξη όπου ένας V8 κινητήρας βενζίνης κινείται τους πίσω τροχούς όταν δύο ηλεκτροκινητήρες τους μπροστινούς. Ένα τέτοιο σύστημα εξυπηρετεί εν μέρει την ύπαρξη τετρακίνησης αλλά το κυριότερο θα προσφέρει χαμηλότερους ρύπους με τα ηλεκτρικά μοτέρ να συμβάλλουν τόσο στην κίνηση όσο και στην ανάκτηση ενέργειας.

Ένα τέτοιο υβριδικό σύστημα θα μπορούσε να τοποθετηθεί από τις κορυφαίες F εκδόσεις των pickup της μάρκας έως την επόμενη γενιά Mustang (αναμένεται στην επόμενη τριετία) επιβεβαιώνοντας τις φήμες που την θέλουν τετρακίνητη. Πάντως στην θέση του V8 θα μπορούσε να είναι και ο πιο κόμπακτ τετρακύλινδρος 2.3 Ecoboost για μία συνδυαστική ισχύ πάνω από τα 400 άλογα. Όσο για τον υβριδικό V8 θα μπορούσε χαλαρά να ξεπερνά συνδυαστικά τα 600.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!