NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαλυπτήρια για το νέο Subaru Legacy

Την έβδομη γενιά του κλασικού της sedan μοντέλου αποκάλυψε η Subaru, στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης του Σικάγο.

Το νέο Legacy βασίζεται πάνω στο νέο Subaru Global Platform δάπεδο της εταιρίας, το οποίο υπόσχεται μεγάλη αύξηση στη στρεπτική ακαμψία, 3 ολόκληρα decibel μειωμένο θόρυβο στο εσωτερικό, κατά την κίνηση στην εθνική, καθώς και ελαφρά μειωμένο κέντρο βάρους. Σχεδιαστικά, ωστόσο, το αμάξωμα διατηρεί αρκετές ομοιότητες με το μοντέλο που αντικαθιστά, παρότι πιο δυναμικό στην όψη. Όσο για τους κινητήρες, θα φέρει για πρώτη φορά υπερτροφοδοτούμενο σύνολο στα 2.4 λίτρα αλλά και ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ, στα 2.5 λίτρα.

Το εσωτερικό του Legacy δείχνει αναβαθμισμένο σε ο,τι αφορά ποιότητα υλικών και κατασκευής. Τον πρώτο λόγο, βέβαια, έχει η -κάθετα τοποθετημένη- full HD οθόνη αφής των 11,6 ιντσών του συστήματος infotainment. Αναβαθμισμένο κρίνεται και το πακέτο των ηλεκτρονικών, με το EyeSight Driver Assist Technology της εταιρίας να προσφέρεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Αυτό περιλαμβάνει από συστήματα ελέγχου αλλαγής λωρίδας και ελαφράς διόρθωσης της πορείας με ενεργοποιημένο το adaptive cruise, μέχρι αυτόνομη πέδηση και έλεγχο της φυσικής κατάστασης του οδηγού.

Περνώντας στους κινητήρες, όπως προείπαμε, η βασική έκδοση θα εφοδιάζεται με ένα ατμοσφαιρικό σύνολο 2.5 λίτρων, το οποίο αποδίδει 182 ίππους και 238 Nm ροπής. Οι τιμές αυτές είναι αρκετές να προσδώσουν επιτάχυνση 0-96 (0-60 σε μίλια) σε μόλις 8,4 δλ. στο μεσαίο sedan. Για όσους τώρα αποζητούν κάτι παραπάνω, το turbo μοτέρ των 2.4 λίτρων θα αποδίδει 260 ίππους και 375 Nm ροπής. Η επιτάχυνση εδώ καταβαίνει στα 6.1 δλ. για την ίδια ταχύτητα/ώρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συνδυάζεται με ένα Lineartronic CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!