NEA

To Audi Q4 E-tron θα είναι ηλεκτρικό και θα κοστίζει περίπου 50.000 ευρώ

Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό Audi που θα χρησιμοποιεί την «ηλεκτρική» μεταβλητή πλατφόρμα MEB του ομίλου Volkswagen…

Στη Γενεύη η Audi θα παρουσιάσει το Q4 E-tron Concept δίνοντας μας μία πρώτη ιδέα για το μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους αρχές 2021. Ουσιαστικά αυτό θα είναι το πρώτο Audi πάνω στην MEB (το E-Tron βασίζεται στο Q5). Εδώ να πούμε πως υπάρχει ένα μπέρδεμα μιας και το κουπέ Q3 Sportback που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο (και θα αντιμετωπίσει την BMW X2, το Land Rover Evoque κ.α.) είχε αρχικά αναφερθεί ως συμβατικό Q4. Ωστόσο, όπως διαφαίνεται (και όπως αναφέρουν γερμανικά περιοδικά) το Q4 θα λανσαριστεί μόνο ως ηλεκτρικό και δεν θα έχει συμβατική έκδοση.

Τώρα, σύμφωνα με τις πρώτες μας πληροφορίες η βασική έκδοση θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα (πιθανότατα πίσω) με ισχύ 204 ίππων (όπως στο ID Neo), ενώ θα υπάρξει και τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες και συνδυαστική ισχύς στα περίπου 300 άλογα. Επίσης, θα υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις χωρητικότητες μπαταριών, από 48 έως 111 kWh (αν τελικά χωρέσει η τελευταία, λόγω και βάρους).

Σχεδιαστικά το Q4 Ε-tron συμβαδίζει με το στιλ του μεγαλύτερου Ε-tron, με μια πιο κουπέ προσέγγιση, χαρακτηριστική κάθετη μάσκα και κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέπτες. Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάσει και το εσωτερικό του, με την οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό να έχει το δικό της έντονο περίγραμμα, μέρος του σχεδιασμού. Για την επιλογή της κίνησης δεν υπάρχει κλασικός επιλογέας αλλά διακόπτες, ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός, ενώ το τιμόνι είναι επίπεδο τόσο πάνω όσο και κάτω.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!