NEA

Ανανέωση με νέους κινητήρες και ψηφιακές οθόνες για την Mercedes GLC

Η γερμανική εταιρία έδωσε τα πρώτα στοιχεία για την ανανεωμένη GLC που αποκτά νέους δίλιτρους κινητήρες, φρέσκο παρουσιαστικό και MBUX εσωτερικό…

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στη νέα GLC είναι η αντικατάσταση του δίλιτρου τετρακύλινδρου βενζίνης M 274 από τον M 264 (με twin-scroll υπερτροφοδότηση) που διαθέτει και ήπιο υβριδικό σύστημα 48V με ηλεκτροκινητήρα start/stop με ιμάντα (MHEV). Στην GLC 200 το μοτέρ αποδίδει 197 ίππους και 280 Nm στα οποία προστίθενται 10 kW και 150 Nm από τον ηλεκτροκινητήρα. Στην GLC 300 η ισχύς είναι στα 258 άλογα και στα 350 Nm.

Νέος είναι και ο δίλιτρος τετρακύλινδρος diesel ΟΜ 654 που αντικαθιστά τον παλιό των OM 651 των 2.143 κ.εκ. (προς το παρόν δεν υποστηρίζεται από κάποιο ήπιο υβριδικό σύστημα). Στην GLC 200d αποδίδει 163 ίππους και 360 Nm, ενώ στην GLC 220d αποδίδει 194 ίππους και 400 Nm. H GLC 300d αποδίδει 245 άλογα και 500 Nm. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic, εξελιγμένη τετρακίνηση 4Matic, ενώ οι βασικές εκδόσεις κινητήρων θα είναι διαθέσιμες και μόνο με πίσω κίνηση. Αργότερα αναμένονται και νέες εκδόσεις κινητήρων.

Εξωτερικά η νέα GLC εναρμονίζεται με τη νέα GLE και συναντάμε νέα μάσκα, επανασχεδιασμένους προβολείς και προφυλακτήρες, νέας σχεδίασης ζάντες κ.α. Μεγαλύτερης έκτασης είναι η αναβάθμιση στο εσωτερικό όπου υπάρχει το νέο σύστημα πολυμέσων MBUX με υποστήριξη φωνητικών εντολών καθώς και ανέπαφων. Στο ταμπλό υπάρχει επιτέλους οθόνης αφής με διαγώνιο έως 10,25 ίντσες, ενώ νέο είναι και το touchpad μαζί με το πιεζοπεριστροφικό διακόπτη στην κεντρική κονσόλα.

Ψηφιακός έως 12,5 ίντσες είναι και ο πίνακας οργάνων. Για πρώτη φορά στην GLC υπάρχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Dynamic Body Control, το σύστημα παραμετροποίησης Dynamic Select έχει περισσότερες επιλογές και off-road προαιρετικό πακέτο ενώ φυσικά το σύνολο με τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού είναι υπερπλήρες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!