NEA

Το Seat el-Born είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας

Οι Ισπανοί θα παρουσιάσουν το πρώτο τους ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι σχεδιασμένο από την αρχή και βασίζεται στην πλατφόρμα MEB.

Το el-Born μπορεί να κάνει το ντεμπούτο το ως concept στην Γενεύη αλλά η Seat έχει ήδη ανακοινώσει πως το 95% θα παραμείνει ίδιο με το μοντέλο παραγωγής που θα λανσαριστεί μέσα στο 2020. Το el-Born βασίζεται στα μηχανικά μέρη του I.D. Neo, του ηλεκτρικού της Volkswagen που θα λανσαριστεί τέλη αυτή της χρονιάς. H παραγωγή του ξεκινά το Νοέμβριο στο εργοστάσιο Zwickau της Γερμανίας.

Στο ίδιο εργοστάσιο θα κατασκευάζεται και το Seat el-Born (ή όπως αλλιώς θα λέγεται), το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και σύμφωνα με την εταιρία η αυτονομία των μπαταριών 62 kWh αρκεί για 420 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται στο πίσω άξονα είναι στα 204 άλογα με το 0-100 να ολοκληρώνεται σε 7,5 δευτερόλεπτα. Από πλευράς εξοπλισμού υπάρχουν όλα τα συστήματα υποβοήθησης καθώς και αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

Η μπαταρία είναι συμβατή με σούπερ ταχυφόρτιση 100 kW DC ώστε το 80% να φορτίζει σε περίπου 47 λεπτά της ώρας. Μάλιστα για τις χώρες με ψυχρό κλίμα έχει προνοηθεί μια ξεχωριστή μονάδα θέρμανσης με ειδική αντλία που μειώνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας εξοικονομώντας περίπου 60 χλμ. αυτονομίας.

Σχετικά με το concept η σχεδιαστική γραμμή που έχει υιοθετηθεί είναι ενός κόμπακτ υπερυψωμένου πεντάθυρου μοντέλου με κλειστή μάσκα μπροστά και όμορφο τελείωμα πίσω με μοντέρνο ανάγλυφο. Στο εσωτερικό η εικόνα είναι τόσο προσγειωμένη που θα δεν διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό από το μοντέλο παραγωγής και αναμένεται να διατηρηθεί ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η ελεύθερη οθόνη αφής 10’’ στο μέσο του ταμπλό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!