NEA

Το νέο VW Amarok θα κατασκευαστεί μαζί με την Ford

To γκρουπ VW υπέγραψε μία αρχική συμφωνία συνεργασίας με την Ford στην οποία καταγράφεται η θέληση της γερμανικής εταιρίας να βγάλει το νέο Amarok βασισμένο πάνω στην ίδια πλατφόρμα του Ford Ranger.

H κίνηση αυτή έχει προφανή σκοπό την μείωση του κόστους εξέλιξης, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο των επαγγελματικών οχημάτων της VW, Thomas Sedran, αυτή η συνεργασία ίσως να οδηγήσει και σε άλλα κοινά project με την Ford, όχι μόνο σε κοινή εξέλιξη οχημάτων αλλά και στην διασπορά τεχνογνωσίας σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση και την ηλεκτροκίνηση.

Η VW μελετά να αγοράσει μετοχές της εταιρίας Argo, του τμήματος της Ford που είναι επιφορτισμένο με την αυτόνομη οδήγηση και το οποίο είχε περιέλθει στην αμερικάνικη εταιρία το 2017. Οι φήμες θέλουν την VW να επενδύει πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια στην Argo εξαγοράζοντας μετοχές ενώ αργότερα σκοπεύει να επενδύσει στην ίδια εταιρία πάνω από 1.1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι δύο μεγάλες εταιρίες ανακοίνωσαν στην αρχή την χρονιά την απόφασή τους να συνεργαστούν πιο στενά, αρχικά στα επαγγελματικά οχήματα, όπου και οι δύο μαζί φθάνουν τα 1,2 εκατομμύρια μονάδες ανά έτος σε όλο τον κόσμο. Η ζήτηση μάλιστα για μικρά pick-up αλλά και μικρά και μεσαία van έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια, με το 2019 να προβλέπεται αρκετά ευοίωνο τόσο σε πωλήσεις όσο και στα κέρδη των δύο εταιριών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!