NEA

Ένα ακόμα ρεκόρ γύρου για την Porsche 911 GT2 RS [vid]

Όπως φαίνεται, η ισχυρότερη έκδοση της 911 αρέσκεται στο να καταρρίπτει τα ρεκόρ γύρου σε πίστα. Αυτή τη φορά σειρά είχε το Michelin Raceway Road Atlanta.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που παρομοιάζουν τη συγκεκριμένη πίστα με μία μικρογραφία του Nurburgring. Προς θεού, Καμία σχέση σε δυσκολία και βαρύτητα ονόματος η μία πίστα με την άλλη. Και οι δύο όμως διαθέτουν τυφλές γωνίες και υψομετρικές διαφορές, σε βαθμό που να δικαιολογείται –εν μέρει- αυτός ο παραλληλισμός.

Στην προκειμένη περίπτωση, η θηριώδης 911 GT2 RS, με οδηγό τον Randy Pobst, κατάφερε να ολοκληρώσει το γύρο του Michelin Raceway Road Atlanta σε χρόνο 1:24.88 λεπτά, θέτοντας έτσι νέο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής. Ενημερωτικά, το μήκος της πίστας είναι 2.54 μίλια (4,09 χιλιόμετρα), σαφώς μικρότερο από του Nurnburgring που αναφέραμε προηγουμένως.

Όσο για το «κτήνος» που ακούει στο όνομα 911 GT2 RS, αποτελεί μία ακραία εκδοχή της 911, με κίνηση στον πίσω άξονα, έναν twin-turbo εξακύλινδρο boxer κινητήρα 3,8 λίτρων, απόδοσης 700 PS και στήσιμο κυρίως για χρήση σε πίστα. Το απόβαρο είναι στα μόλις 1.470 κιλά συμβάλλοντας στις εξαιρετικές επιδόσεις με 0-100 σε 2,7 δλ. και τελική ταχύτητα στα 340 χλμ./ώρα. Το πώς μεταφράζονται αυτά στην πράξη, μπορείτε να το διαπιστώσετε πατώντας το play.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!