NEA

Στα σκαριά VW Golf R plus με 400 ίππους;

Παρότι πρόσφατα η ίδια η Volkswagen υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να κατασκευάσει το Golf R400, νέες φήμες υποστηρίζουν ότι έχει κάτι παρόμοιο στο νου της.

Και αυτό, εν μέρει, δείχνει λογικό. Δεν είναι πολύς καιρός που γράφαμε ότι το επόμενο Golf GTI θα έρθει με 300 ίππους, έτσι ώστε να ψαλιδίσει τη διαφορά από τo θηριώδες Honda Civic Type-R και τον ανταγωνισμό αυτού του βεληνεκούς. Με την έκδοση Golf R plus, θα περάσει μπροστά, βλέποντας πλέον το θηριώδες Audi RS3 στο οπτικό του πεδίο.

Ακόμα δεν έχει δοθεί το πράσινο φως για μία τέτοια έκδοση, γνωρίζουμε όμως ότι το αφεντικό της VW, Herbert Diess, βλέπει με καλό μάτι μία τέτοια προοπτική. Ήδη εξετάζονται κάποια σχέδια, που θέλουν το R Plus σαφώς πιο επιθετικό οπτικά από το απλό -αν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει έτσι- R.

Από άποψης κινητήρα, αναμένουμε ένα δίλιτρο TSI σύνολο με ισχύ 380-400 ίππους. Φυσικά, τόση ισχύ δεν μπορεί να μεταδοθεί στον ένα άξονα. Εδώ θα υπάρχει το σύστημα τετρακίνησης 4 Motion της εταιρίας, καθώς και ένας νέο κιβώτιο επτά σχέσεων, με διπλόδισκο συμπλέκτη.

Όσο για την επιτάχυνση, αναμένεται συγκλονιστική, με το 0-100 να παίζει στην περιοχή των 4 δευτερολέπτων. Εν αναμονή, λοιπόν, να δούμε που θα θέσουν τον πήχη οι Γερμανοί.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!