NEA

Σύστημα ξεκλειδώματος μέσω κινητού από τη Hyundai

Σχεδόν έτοιμη να περάσει στην παραγωγή, η νέα εφαρμογή Digital Key της Hyundai υπόσχεται να αντικαταστήσει τα κλειδιά των αυτοκινήτων.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Digital Key θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για μία εφαρμογή που θα εγκαθίσταται σε κινητά τηλέφωνα και θα χρησιμοποιεί τεχνολογία NFC (Near Field Technology) για να επικοινωνεί με το αυτοκίνητο. Με αυτή ο χρήστης θα μπορεί να πει αντίο στα συμβατικά κλειδιά, εξασφαλίζοντας μάλιστα και μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τα συμβατικά τηλεχειριστήρια.

Σχεδιαστικά, το αυτοκίνητο θα έχει δύο αντένες NFC, μία στη λαβή της πόρτας και μία στην κεντρική κονσόλα, για την εκκίνηση του κινητήρα. Άπαξ και το όχημα αναγνωρίσει το κινητό, μετά μέσω BLE (Bluetooth Low Energy) δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μπορεί να χειρίζεται διάφορα συστήματα μέσω του smartphone, σε απόσταση έως και 9 μέτρα από αυτό.  Για λόγους ασφαλείας, το κάθε όχημα μπορεί να αναγνωρίζει μέχρι και 4 κινητά. Ανάλογα μάλιστα με το ποιος θα το ξεκλειδώσει, αυτόματα μπορεί να φέρει διάφορες ρυθμίσεις -όπως αυτές της θέσης οδήγησης- στα μέτρα του.

Δίνοντας έμφαση στο κομμάτι της ασφάλειας, η Hyundai χρησιμοποιεί το Trustonic Application Protection, ελαχιστοποιώντας έτσι το ενδεχόμενο κάποιος χάκερ να μπορέσει να αντιγράψει το σήμα και τελικά να αποκτήσει τον έλεγχο του οχήματος. Όλα αυτά, καθώς και πολλές άλλες παράμετροι του συστήματος, θα είναι έτοιμα να περάσουν στην παραγωγή, στην αμερικάνικη ήπειρο, το ερχόμενο φθινόπωρο, αρχής γενομένης από το Sonata.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!