NEA

200.000 πωλήσεις για το Mitsubishi Outlander PHEV

Ένα σημαντικό εμπορικό ορόσημο σημείωσε το plug-in υβριδικό SUV της Mitsubishi, κατορθώνοντας να ξεπεράσει τις 200k πωλήσεις από το 2013, όπου και λανσαρίστηκε.

Το Outlander PHEV έχει κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 50 αγορές του πλανήτη, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο αναδείχτηκε ως το παγκόσμιο best-seller στην κατηγορία plug-in υβριδικών μοντέλων. Πρακτικά, αποτελεί την τεχνολογική ναυαρχίδα της Mitsubishi, υιοθετώντας μία ιδιαίτερη διάταξη, με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους από έναν στον κάθε άξονα.

Ειδικά για την τελευταία έκδοση του Outlander PHEV, του 2019, πέρα από τον εξαιρετικά αποδοτικό, νέο βενζινοκινητήρα 2.4 λίτρων, προσφέρει μεγαλύτερη χωρητικότητα και ισχύ της μπαταρίας (κατά 15% και 10% αντίστοιχα), καθώς και αυξημένη ισχύ του πίσω ηλεκτροκινητήρα κατά 17%. Χάρη στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία που μπορεί να προσφέρει, μειώνει αισθητά το κόστος κίνησης. Ενδεικτικά, η μέση κατανάλωση είναι μόλις 2,0 λίτρα/100 χλμ. (κατά WLTP), ενώ οι εκπομπές ρύπων του περιορίζονται στα 40 γρ./χλμ.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!