NEA

Επίσημα το VW I.D. Roomzz για την Σαγκάη

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε όγκο concept car πάνω στο οποίο θα βασιστεί ένα επερχόμενο ηλεκτρικό στα μέτρα ενός Touareg.

Το I.D. Roomzz μας δίνει μία πρώτη ιδέα πως θα είναι το μεγάλο ηλεκτρικό επταθέσιο SUV της VW το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην αγορά το 2021. Το concept θα δει τα φώτα της δημοσιότητας στην Σαγκάη.

Η εξωτερική σχεδίαση ακολουθεί το στυλ που θέλει η VW να καθιερώσει για τα ηλεκτρικά της ID μοντέλα, ενώ χαρακτηριστική είναι και η απουσία εξωτερικών καθρεφτών, μιας και έχουν αντικατασταθεί από κάμερες. Το μήκος του φθάνει στα 4,915 μέτρα, το πλάτος στα 1,890, το ύψος στα 1,760 μέτρα ενώ το μεταξόνιο βρίσκεται στα 2,965 μέτρα. Σύμφωνα με την VW οι χώροι για τους επιβάτες θα είναι μεγαλύτεροι από το υπάρχον Touareg.

Στο εντυπωσιακό εσωτερικό οι πίσω πόρτες είναι συρόμενες για πιο εύκολη πρόσβαση των επιβατών οι οποίοι απολαμβάνουν ένα απέριττο εσωτερικό, με υλικά α οποία έχουν ανακυκλωθεί. Το τιμόνι και ο ενιαίος ψηφιακό πίνακας οργάνων μαζεύονται και τα εμπρός καθίσματα περιστρέφονται κατά 25 μοίρες προκειμένου να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα lounge. Οι χώροι είναι εξαιρετικοί με πολλές δυνατότητες εναλλακτικής διαμόρφωσης της καμπίνας, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι εφοδιάζεται με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από έναν άξονα σε κάθε ηλεκτροκινητήρα με συνδυαστική ισχύ στα 306 άλογα. Η μπαταρία 82 kWh διασφαλίζει αυτονομία για περίπου 450 χιλιόμετρα, ενώ η φόρτιση (με καλώδια ή επαγωγικά, ασύρματα) με τη χρήση ταχυφορτιστή 150 kW διαρκεί μόλις 30 λεπτά για το 80% της χωρητικότητας. Το 0-100 ολοκληρώνεται σε 6,6’’ με τελική ταχύτητα στα 180 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!