NEA

Audi A4: Ανανέωση με νέες υβριδικές εκδόσεις και ντίζελ S4

Το A4 περνά από το πρώτο του facelift για να αποκτήσει ένα πιο φρέσκο παρουσιαστικό και αναβαθμίσεις στο σασί και στους κινητήρες.

Οπτικά το ανανεωμένο Audi A4 ξεχωρίζει από την γνωστή συνταγή με τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, προβολείς, μάσκα κ.α. όταν τα LED προσφέρονται πλέον από βασική έκδοση. Στο εσωτερικό υπάρχουν αλλαγές στα σημεία, νέο infotainment ΜΜΙ με νέα οθόνη 10,1 ιντσών που μπορεί να συνδυαστεί και με το Virtual Cockpit 12,3 ιντσών αντικαθιστώντας τον κλασικό πίνακα οργάνων.

Στην γκάμα των κινητήρων υπάρχουν έξι TSI και TDI εκδόσεις, οι τρεις με MHEV τεχνολογία mild hybrid 12V (το S4 είναι 48V), όλα με προδιαγραφές Euro 6d-temp. To A4 35 ΤFSI θα διατίθεται με τον δίλιτρο τετρακύλινδρο των 150 ίππων, το δίλιτρο 45 TDI θα έχει 231 ίππους, το 2.0 ΤDI με τον τετρακύλινδρο diesel των 190 ίππων, το 2.0 TFSI με τους 245 ίππους και το τρίλιτρο ΤDI με τον εξακύλινδρο των 231 ίππων.

H βασική έκδοση θα προσφέρεται στάνταρ με μηχανικό κιβώτιο ενώ όλα τα υπόλοιπα μοντέλα θα έχουν αυτόματα κιβώτια επτά ή οκτώ σχέσεις. Και εδώ θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της τετρακίνησης, καθώς και ανάμεσα σε μία στάνταρ και μία πιο σπορ ανάρτηση, με δύο “προγράμματα” λειτουργίας διαθέσιμα: το Comfort και τo Sport (χαμηλωμένο κατά 23 χλστ.). Στην γκάμα του μοντέλου όπως είναι φυσικό υπάρχουν οι εκδόσεις S4, Avant και Allroad, με την τελευταία να έχει κατά 35 χιλιοστά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Τα S4 και S4 Avant με τον 3.0 TFSI αποδίδουν 354 άλογα και θα προσφέρονται εκτός Ευρώπης. Για την τελευταία υπάρχει το S4 TDI με diesel κινητήρα (υβριδικό 48V mild hybrid με ηλεκτρικό κομπρεσοράκι) που αποδίδει 347 άλογα και 700 Nm ροπής. Χρειάζεται 4,8 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα με τελική περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα. Το S4 διαθέτει αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, τετρακίνηση, κεντρικό διαφορικό που μοιράζει την κίνηση περισσότερο στον πίσω άξονα, σπορ ανάρτηση και ένα σπορ πακέτο εξοπλισμού στο σαλόνι και το αμάξωμα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!