NEA

Πιθανά αμιγώς ηλεκτρική η επόμενη BMW i8

Με στόχο να αντιμετωπίσει την Tesla αλλά και τον εγχώριο, Γερμανικό ανταγωνισμό, η BMW σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει τη δεύτερη γενιά της i8 αμιγώς ηλεκτρική.

Μιλώντας για ένα μοντέλο με φουτουριστικό σχεδιασμό και πλαίσιο εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, η επόμενη i8 δεν θα μπορούσε να είναι πολύ πιο εντυπωσιακή από την υπάρχουσα. Εκτός και εάν υπάρξει μία σοβαρή αλλαγή στο σύστημα κίνησης. Μέχρι σήμερα αυτό αποτελεί ίσως τον πιο αδύναμο κρίκο (κρίνοντας αυστηρά τα νούμερα), αφού βασίζεται σε ένα τρικύλινδρο κινητήρα 1.5 λίτρων και σε έναν ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδουν συνολικά 374 ίππους (231 και 143 ίππους αντίστοιχα).

Μία κίνηση της BMW να αλλάξει προσανατολισμό, με μία αμιγώς ηλεκτρική διαμόρφωση, θα μπορούσε να αποτελέσει game changer. Με κάτι τέτοιο θα έδειχνε τα δόντια της στον ανταγωνισμό ενώ παράλληλα θα έδενε και την όλη συμμετοχή της εταιρίας στη Formula E. Φήμες υποστηρίζουν πως η επόμενη i8 θα είναι όντως ηλεκτρική, το 2023 που θα κυκλοφορήσει. Μέχρι τότε, βέβαια, δεν θα έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό η τεχνολογία στερεάς κατάστασης συσσωρευτών που εξελίσσουν οι Βαυαροί, οπότε μάλλον θα δούμε κάποιο μοντέλο με μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η τελική απόφαση, όπως φαίνεται, δεν έχει ληφθεί ακόμα. Είτε πάντως αλλάξει, σε ηλεκτρική, είτε παραμείνει plug-in υβριδική, η επόμενη i8 θα είναι σίγουρα ισχυρότερη, με ιπποδύναμη που πιθανά θα αγγίζει τους 600 ίππους.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!