NEA

Επτά νέα πεντάστερα μοντέλα από το EuroNCAP

Οι τελευταίες δοκιμές πρόσκρουσης του Ευρωπαϊκού οργανισμού χάρισαν την πολυπόθητη διάκριση σε επτά καινούρια μοντέλα, μεταξύ των οποίων τα νέα Renault Clio και Toyota Corolla.

Πέραν αυτών, τη σχετική λίστα συμπληρώνουν τα Volkswagen T-Roc, Lexus UX, Toyota RAV4, Mazda 3 και το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Audi, e-tron. Αξίζει να αναφερθεί ότι ολοένα και περισσότερα μοντέλα κατασκευάζονται με κινητήρες που δεν είναι εσωτερικής καύσης. Ως εκ τούτου, για αυτά υπάρχουν κάποιες μικρές τροποποιήσεις στη διαδικασία πρόσκρουσης. Ειδικά για το Corolla δοκιμάστηκε σε δύο αμαξώματα, sedan και hatchback, κατορθώνοντας να επιτύχει τη μέγιστη αξιολόγηση των 5 αστέρων παντού. Αντίστοιχα τα Renault Clio και Mazda 3, κατάφεραν να πετύχουν πολύ υψηλή βαθμολογία στην προστασία των επιβατών αλλά και των παιδιών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Michiel van Ratingen, γενικού γραμματέα του Euro NCAP:
«Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι όλοι οι κατασκευαστές τα κατάφεραν καλά, ανεξάρτητα από το είδος του κινητήρα ή την κατηγορία των οχημάτων που δοκιμάστηκαν. Τα καινούργια αυτοκίνητα της αγοράς συνεχίζουν να προσφέρουν πιο προηγμένη τεχνολογία ως στάνταρ, συστήματα που δεν υπήρχαν καν προαιρετικά πριν από μερικά χρόνια. Οι κατασκευαστές οχημάτων πρέπει να ανταποκρίνονται σε όλα τα επίπεδα και στις προσδοκίες των καταναλωτών, αλλά το να προσφέρεις μεγαλύτερη ασφάλεια συχνά αμφισβητείται από τις συνθήκες της αγοράς. Παρόλα αυτά, βλέπουμε ότι οι τελευταίες τεχνολογίες αιχμής προσφέρονται στάνταρ για πολλά από τα καλύτερα οικογενειακά αυτοκίνητα της Ευρώπης».

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button