NEA

Hyundai Tucson: Κομψό, ευρύχωρο και υβριδικό!

Το νέο Tucson προσφέρει μια προηγμένη τεχνολογία κινητήρων βενζίνης και diesel, για μέγιστη βελτίωση των εκπομπών CO2. Διαθέσιμο από 20.190€.

Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών Euro 6D-Temp. H γκάμα περιλαμβάνει τις εκδόσεις βενζίνης 1.6, 1.6 GDi και 1.6 T-GDi με 115, 136 και 177 ίππους, αντίστοιχα. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι υβριδικές εκδόσεις 1.6D 48V Hybrid Diesel με 115 ή 136 άλογα. Πρόκειται για δύο εκδόσεις με υβριδική τεχνολογία 48V που συνδυάζονται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο με 7 σχέσεις προσφέροντας δυναμικές επιταχύνσεις και μειωμένη κατανάλωση και ρύπων.


To υβριδικό σύστημα βασίζεται στην λειτουργία του συστήματος μίζας/γεννήτριας MHSG σε επιπρόσθετο δίκτυο 48V και συνδυάζεται με μπαταρία λιθίου ιόντων 0,44 kWh. Πρόκειται για ένα υβριδικό σύστημα με ιμάντα που συνδέει το MHSG με τον στροφαλοφόρο του μοτέρ για να εκμεταλλευτεί την κινητική ενέργεια κατά την φάση ανάκτησης έως 12 kW και 55 Nm. Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω βίντεο ή στην παρακάτω εικόνα το σύστημα είναι εξαιρετικά κόμπακτ και ελαφρύ διασφαλίζοντας μείωση της εκπομπής CO2 και της κατανάλωσης καυσίμου κατά 11%.

Κατά την οδήγηση σε χαμηλές ταχύτητες, η λειτουργία start-stop είναι ενεργοποιημένη έως τα 30 χλμ./ώρα. Για παράδειγμα σε περίπτωση επιβράδυνσης μεταξύ 30-0 χλμ./ώρα ο συμπλέκτης απομπλέκεται τελείως και ο κινητήρας σβήνει. Παράλληλα, η ανασχεδιασμένη πρόσθια ανάρτηση με γόνατα MacPherson προσφέρει υψηλή απόκριση του τιμονιού και πιο άνετη κύλιση. Σημαντικά βελτιστοποιημένη, η γεωμετρία της πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων η οποία ενισχύει την οδηγική απόλαυση και την ευστάθεια. Ταυτόχρονα τα επίπεδα άνεσης κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το νέο Tucson διαθέτει νέα εκλεπτυσμένα φώτα με πλήρεις προβολείς LED για ακόμα πιο σπορ εμφάνιση. Οι άκρες τους έρχονται σε επαφή με γωνίες της νέας μάσκας, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του επανασχεδιασμένου μπροστινού προφυλακτήρα και του εμπρός διακοσμητικού αμαξώματος. Το ισχυρό και εκφραστικό πίσω μέρος, έχει τώρα ανανεωμένη πίσω πόρτα και οπίσθιο προφυλακτήρα. Τα φλας στους εξωτερικούς καθρέπτες βοηθούν τους άλλους οδηγούς να αντιλαμβάνονται ευκολότερα τις αλλαγές πορείας σας. Η στάνταρ πίσω αεροτομή ενσωματώνει αρμονικά το πίσω φως στοπ κάνοντας το φρενάρισμα ορατό από μεγάλη απόσταση.

Η προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού του νέου Tucson, δημιουργεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό μοναδικής ευρυχωρίας και άνεσης. Ο εργονομικός σχεδιασμός του εσωτερικού, έχει αναβαθμιστεί με νέα ποιοτικά μαλακά υλικά και εκλεπτυσμένους χρωματικούς συνδυασμούς εσωτερικού και οροφής. Το ανασχεδιασμένο, υψηλής αισθητικής εσωτερικό του νέου Tucson χαρακτηρίζεται από ένα άνετο και ευρύχωρο σαλόνι, υψηλής ποιότητας υλικά και ανάγλυφες επενδύσεις υφάσματος και δέρματος σε εξαιρετικές χρωματικές εκτελέσεις.

Μέρος της προηγμένης συνδεσιμότητας αποτελεί η νέα έγχρωμη οθόνη αφής 7” του Tucson δεν προβάλλει μόνο εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης. Φιλοξενεί εύχρηστα την πλοήγηση, τη μουσική, τις επαφές από τα πιο αγαπημένα apps του κινητού σας, χάρη στα Apple CarPlay και Android Auto. Το πρωτοποριακό ηχοσύστημα KRELL προσφέρει κρυστάλλινη απόδοση ήχου. Με 10 ηχεία υψηλού επιπέδου και έναν εξωτερικό ενισχυτή, όλοι οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου απολαμβάνουν μία μοναδική εμπειρία ήχου.

Το Surround View Monitor του νέου Tucson βοηθά στο να κάνετε ευκολότερα και ασφαλέστερα ελιγμούς. Μέσα από μια σειρά από στρατηγικά τοποθετημένες κάμερες, αυτή η προηγμένη τεχνολογία ασφαλείας σας παρέχει μια προβολή 360 μοίρες της περιοχής που περιβάλλει το όχημα, ώστε να μπορείτε να δείτε ακριβώς τι κάνετε. Με έναν από τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία, το νέο Tucson προσφέρει 513 lt αποσκευών με πέντε μεγαλόσωμους επιβάτες. Τα πίσω καθίσματα διαιρούνται 60:40 για περισσότερη ευελιξία ενώ αναδιπλούμενα δημιουργούν χώρο αποσκευών 1.503 λίτρα. Η ευφυής θύρα αποσκευών ανοίγει αυτόματα όταν ανιχνεύσει το έξυπνο κλειδί στην κοντινή περίμετρο, για 3 δευτερόλεπτα, επιτρέποντας τη φόρτωση του χώρου αποσκευών με εξαιρετική ευκολία.

Χάρη στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης Hyundai SmartSense, το νέο Tucson διαθέτει τις κορυφαίες στην κατηγορία τεχνολογίες ασφαλείας, που έχουν σχεδιαστεί για να σας παρέχουν μία ήρεμη και ευχάριστη οδήγηση. Ενδεικτικό είναι το σύστημα προειδοποίησης μετωπικής σύγκρουσης (FCW) ανιχνεύει την πιθανότητα πρόσκρουσης με προπορευόμενο όχημα. Εάν διαγνώσει ότι με τις σχετικές ταχύτητες κίνησης θα υπάρξει πρόσκρουση στο επόμενο 1,5 δευτερόλεπτο, προειδοποιεί με οπτικό και ηχητικό σήμα τον οδηγό. Το σύστημα FCW είναι άκρως χρήσιμο για κάθε περίσταση εντός και εκτός πόλης, καθώς λειτουργεί σε εύρος ταχυτήτων από μόλις 9 έως 175 χλμ./ώρα.

Το σύστημα προειδοποίηση σύγκρουσης τυφλού σημείου (BCW) διαθέτει αισθητήρες που ανιχνεύουν τις «τυφλές γωνίες» στην περιοχή πλευρικά και πίσω του οχήματος και ειδοποιούν με οπτικό σήμα στους εξωτερικούς καθρέπτες τον οδηγό εάν υπάρχει άλλο όχημα. Εάν ο οδηγός πατήσει ένδειξη αλλαγής πορείας, το σύστημα BCW με ηχητικό σήμα θα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο πρόσκρουσης με το όχημα στην τυφλή ζώνη.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!