NEA

Κατακρημνίζεται η παραγωγή αυτοκινήτων στη Μ. Βρετανία

Η απόφαση των Άγγλων να φύγουν από την Ευρωπαϊκή ένωση και η μη επίτευξη συμφωνίας για την επόμενη ημέρα, έχουν διάφορες σοβαρές συνέπειες στο νησί.

Κρίνοντας μόνο από τα νούμερα, το πρώτο τετράμηνο του 2019 κατασκευάστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία 70.971 οχήματα, αριθμός σαφώς μικρότερος από τα 127.970 οχήματα του 2018. Η δραματική αυτή μείωση της παραγωγής κατά 56.999 οχήματα (ή 43,7%) μέσα σε ένα χρόνιο, έχει να κάνει με την απόφαση των αυτοκινητοβιομηχανιών να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις τους εκεί και να αναζητήσουν νέες χώρες, που θα παραμένουν στην ΕΕ και έτσι δεν θα υπόκεινται σε δασμούς, σε θέματα εξαγωγών.

Σύμφωνα μάλιστα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Society of Motor Manufacturers and Traders, Mike Hawes, ο φόβος για ένα ανεξέλεγκτο Brexit «κρατάει πίσω την πρόοδο, προκαλώντας απώλειες επενδύσεων, απώλεια θέσεων απασχόλησης και υπονόμευση της παγκόσμιας φήμης της Αγγλίας. Η παρατεταμένη αστάθεια έχει κάνει ανείπωτη ζημιά.» Παράλληλα, αυτή η κατάσταση αποτυπώνεται και στις πωλήσεις καινούριων οχημάτων. Είναι μάλιστα τέτοια η μείωση που αντανακλά ακόμα και στο σύνολο των ευρωπαϊκών πωλήσεων, το οποίο για όγδοο συνεχή μήνα δείχνει να πέφτει.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!